Ριπ Βαν Ουίνκλ
zoom in
2.64€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600410303

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1995

  • Εκδότης

    Κέδρος

Έφη Καλλιφατίδη

Έφη Καλλιφατίδη (Μεταφραστής)

Η Έφη Καλλιφατίδη (1954-2018) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γραφιστική στο Istituto Europeo di Design (IED) της Ρώμης. Αναγνωρισμένη μεταφράστρια λογοτεχνίας, μετέφρασε στα ελληνικά το σύνολο των μυθιστορημάτων και τα περισσότερα δοκιμιακά έργα του Ουμπέρτο Έκο, καθώς και έργα κλασικών συγγραφέων όπως οι Λώρενς Στερν, Χένρυ Φήλντινγκ, Χέρμαν Μέλβιλ, Σάμουελ Μπάτλερ, Ναθάνιελ Χώθορν, Τσαρλς Ντίκενς, Τζιοβάνι Βέργκα, κ.ά. - 150, συνολικά, λογοτεχνικά έργα αγγλόφωνων, Ιταλών και Γάλλων συγγραφέων. Παράλληλα εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υποτιτλίστρια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με την ΕΡΤ και με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε υπεύθυνη υποτιτλισμού. Συνεργάστηκε επίσης με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με το Φεστιβάλ Αθηνών, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με το ΚΘΒΕ, και με πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έφυγε από τη ζωή την 1η Ιανουαρίου 2018.


Washington Irving

Washington Irving (Συγγραφέας)

Αμερικανός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1783 και θεωρείται ο πατέρας της αμερικανικής λογοτεχνίας. Σπούδασε νομικά, αλλά σύντομα εγκατέλειψε το επάγγελμα του δικηγόρου και ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Ταξίδεψε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, όπου και έζησε περίπου 17 χρόνια (1815-32). Το έργο του χαρακτηρίζεται από μιαν αναζήτηση για το παραδοσιακό, το ρομαντικό και το γραφικό στοιχείο. Το ύφος του είναι ήπιο και χιουμοριστικό. Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι: "Το βιβλίο με τα σκιαγραφήματα" (1819), "Η ιστορία της ζωής και των ταξιδιών του Χριστόφορου Κολόμβου" (1828), "Η ζωή του Τζορτζ Ουάσιγκτον" (1855). Πέθανε το 1859.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μπότσος

Γιώργος Μπότσος (Εικονογράφος)

O Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1987 όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό Βαβέλ, με το οποίο συνεχίζει να συνεργάζεται. Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λισαβόνα, Νάπολη, Μπολόνια). Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος με περιοδικά ποικίλης ύλης και κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στη Γαλλία ("L΄echo des Savannes"), στην Ιταλία ("Dolce Vita") και την Αυστρία ("1001 buch"). Επίσης, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρείες και σήμερα είναι δημιουργικός διευθυντής στη Scholz & Friends. Παράλληλα, είναι διευθυντής στο τμήμα σκίτσο-κόμικς-καρτούν του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΤΟ. Έχει γράψει και εικονογραφήσει τα βιβλία για παιδιά "Το εξωτικό ταξίδι του Σπίθα" (Μύθος, 1988), "Το τραγούδι των αριθμών" (Μύθος, 1988), "Τα μουσικά όργανα" (Μύθος, 1988), "Τι δίνει γλύκα στα γλυκά" (Άμμος, 2001) και έχει εικονογραφήσει το βιβλίο του Ουάσινγκτον Ίρβινγκ "Ριπ Βαν Ουίνκλ" (Κέδρος, 1995).

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
44
Διαστάσεις:
19x10
Βάρος:
0.051 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση