Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου
Συγγραφέας:   Νίκος Βαϊδάκης


Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου
Η ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά ποικίλλει τόσο πολύ και οι συσχετίσεις της με όλες σχεδόν τις πλευρές της ζωής είναι τόσο περίπλοκες, ώστε η εμπεριστατωμένη κατανόησή της αποτελεί πολύ δύσκολο έργο. Θα έλεγε κανείς ότι όποιος το επιχειρήσει, είναι υποχρεωμένος να συνεκτιμήσει το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης των βιο-ψυχο-κοινωνικών παραμέτρων που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητα, η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί το βασικό τμήμα της προσωπικότητας. Κύριο όργανο ρύθμισης της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι ο εγκέφαλος. Η διαφοροποίηση του εγκεφάλου, ανάλογα με το φύλο, προσδιορίζει βασικά την αρσενική ή θηλυκή συμπεριφορά, η οποία ολοκληρώνεται από κοινωνικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφονται η φυσιολογία της σεξουαλικής λειτουργίας, οι διαταραχές της, καθώς και οι μεταβολές της με την πάροδο της ηλικίας. Γίνεται επίσης ανασκόπηση σε βασικές έννοιες που αφορούν τις παραφιλικές συμπεριφορές και την ομοφυλοφιλία.
Θεμελιώδους σημασίας για την πορεία μιας σχέσης είναι τα ψυχολογικά δυναμικά που αναπτύσσονται από το μετασχηματισμό του ατόμου σε ζεύγος, οι συγκρούσεις που εμφανίζονται και η ενδεχόμενη ανάληψη γονεϊκών ρόλων. Με αυτές τις έννοιες, αφιερώνεται ένα κεφάλαιο στο ρόλο της σεξουαλικής λειτουργίας στο πλαίσιο του γάμου.

24χ17 εκ., 360 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.77 (Σεξουαλική συμπεριφορά)
ISBN: 978-960-8071-82-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8071-82-8
Βάρος: 0.67 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Βαϊδάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υπεύθυνος του Ειδικού Ιατρείου Θεραπείας Συμπεριφοράς της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς και Διαφυλικών Σχέσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.