Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ρηματικός οδηγός της ρουμανικής γλώσσας
(Γραμματική, λεξικό, κλιτικά παραδείγματα)

Ρηματικός οδηγός της ρουμανικής γλώσσας
Η εκμάθηση των βαλκανικών γλωσσών αποτελεί έναν σχετικά νέο εκπαιδευτικό κλάδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα γι΄ αυτό η υπάρχουσα διδακτική ύλη είναι σχετικά πενιχρή, σε σύγκριση με την αντίστοιχη της διδασκαλίας των ευρωπαϊκών γλωσσών, των οποίων η διδασκαλία έχει ήδη μεγάλη παράδοση και υπάρχουν πολλά βοηθητικά εγχειρίδια. Αν και κατά καιρούς έχουν γραφεί αξιόλογα εγχειρίδια για ξένους και για Έλληνες, με σκοπό την καλύτερη γνώση της ρουμανικής γλώσσας, είναι αισθητή η έλλειψη αλλά και η ανάγκη για τη συγγραφή περισσότερων εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Η συγγραφή του ανά χείρας βοηθητικού εγχειριδίου για τη ρουμανική γλώσσα αποσκοπεί, αφενός στη διευκόλυνση της εκμάθησής της, και αφετέρου στο να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει σε σχέση με τις άλλες ξένες γλώσσες. Ευελπιστούμε ότι ο παρόν ρηματικός οδηγός, στον οποίο περιέχονται αναλυτικά η γραμματική, το λεξικό και κλιτικά παραδείγματα, θα καταστεί σημαντικό και απαραίτητο βοήθημα για την καλύτερη και βαθύτερη γνώση της ρουμανικής γλώσσας. Σημειωτέον ότι στο εγχειρίδιο αυτό ο συγγραφέας έλαβε σοβαρά υπόψη τις γλωσσικές δυσκολίες των Ελλήνων, οι οποίες προέκυπταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του. Στην ανάπτυξη του περιεχόμενου του παρόντος εγχειριδίου καταβλήθηκε προσπάθεια από το συγγραφέα, με την διδακτική εμπειρία του, να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες, τόσο στο επίπεδο της διδασκαλίας, όσο και στην πιο αποτελεσματική και πρακτική εκμάθηση της ρουμανικής γλώσσας.

21χ14 εκ., 959 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 459.24 (Ρουμανική γλώσσα - Διδακτικά βιβλία για ξένους)
ISBN: 978-960-8353-38-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8353-38-6
Βάρος: 0.989 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σούτσιου, Τσιμπριάν - Λουκρέτσιους Ν.
Ο Τσιπριάν - Λουκρέτσιους Ν. Σούτσιου (Σιμπίου - Ρουμανία, 1972) διδάσκει ρουμανική γλώσσα και λογοτεχνία με ανάθεση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, Φλώρινα). Είναι απόφοιτος του Ειδικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της πόλης Σιμπίου Ρουμανίας και σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Οράντεα Ρουμανίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα "Το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας - Ιστορικοδογματική θεώρηση" στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ της Ρουμανικής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Κραϊόβας Ρουμανίας. Επί σειρά ετών συνεργάτης του Κέντρου Πατερικών Εκδόσεων υπό του οποίου εκδίδεται η "Ελληνική Πατρολογία" του J. P. Migne.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.