Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι οικονομίες της νοτιοανατολικής Ευρώπης
(Προβλήματα και προοπτικές)
Συγγραφέας:   Χρήστος Παπάζογλου


Offer
Στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η διαδικασία μετάβασης έχει προχωρήσει με σχετικά βραδύ ρυθμό και περιορισμένη αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις υπό μετάβαση χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Στο βιβλίο αναλύονται οι οικονομικοί παράγοντες που προσδιόρισαν την πορεία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη διάρκεια της μετάβασης. Οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας, όπως είχαν διαμορφωθεί από το προηγούμενο καθεστώς, η αποτελεσματικότητα και η συνέπεια των πολιτικών μακροοικονομικής σταθεροποίησης, καθώς και ο βαθμός προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εξετάζονται λεπτομερώς και συγκρίνονται με την αντίστοιχη εμπειρία των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ παράλληλα διερευνάται η σημαντικοτητά τους και σε εμπειρικό επίπεδο.
Εξετάζονται επίσης θέματα που αφορούν τις εξωτερικές οικονομικές σχέσεις των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έμφαση σε ζητήματα σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή και την κλαδική σύνθεση του εξωτερικού εμπορίου των χωρών αυτών καθώς και στην αποτελεσματικότητά τους ως προς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Τέλος, εξετάζεται ο ρόλος και οι επιπτώσεις του ευρώ στις συναλλαγματικές ρυθμίσεις που ισχύουν στις χώρες αυτές.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 338.9 (Οικονομική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Ρούσσης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-218-403-5
ISBN (10ψήφιο): 960-218-403-5
Βάρος: 0.54 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
27.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρήστος Παπάζογλου είναι οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Πρόσφατα, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται κυρίως σε θέματα μακροοικονομικής ανάλυσης και διεθνών οικονομικών σχέσεων που αφορούν τις υπό μετάβαση οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.