Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο από τον κόσμο της φυσικής
Συγγραφέας:   Κώστας Ραβάνης


Δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο από τον κόσμο της φυσικής
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια σειρά διδακτικών δραστηριοτήτων από τον κόσμο της Φυσικής. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν συγκροτηθεί ειδικά για την εκπαιδευτική δουλειά στο Νηπιαγωγείο και βασίζονται στα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δωδεκαετίας στα ελληνικά Νηπιαγωγεία με παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. Από την άποψη αυτή, η λειτουργία του υλικού που παρουσιάζεται εδώ είναι δοκιμασμένη στις δικές μας συνθήκες και η αποτελεσματικότητά του, στο γνωστικό τουλάχιστον επίπεδο, έχει επιβεβαιωθεί. Έτσι, το υλικό αυτό αποτελεί μια δεξαμενή προτάσεων από τις οποίες οι παιδαγωγοί της προσχολικής ηλικίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδέες και διαδικασίες, ώστε προσαρμόζοντάς τα στη δική τους εκπαιδευτική πραγματικότητα, να εργαστούν στην προοπτική της μύησης των νηπίων στον κόσμο της Φυσικής.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες έχουν ταξινομηθεί σε τέσσερις ενότητες. Στην πρώτη όπου παρουσιάζονται διάφορα θερμικά φαινόμενα, προσεγγίζονται η διάδοση της θερμότητας στα στερεά, η θερμική διαστολή και συστολή των υλικών, τα φαινόμενα της εξαέρωσης, της υγροποίησης, της εξάτμισης, της τήξης και της πήξης. Στη δεύτερη ενότητα η οποία αφιερώνεται στα οπτικά φαινόμενα περιλαμβάνονται δραστηριότητες που σχετίζονται με το φως, τις σκιές και τα χρώματα. Στην τρίτη ενότητα αντιμετωπίζονται ορισμένα ειδικά, αλλά καθημερινά, φαινόμενα σχετιζόμενα με τα υγρά και τα στερεά όπως το νερό και οι ιδιότητές του, η διάλυση των στερεών στα υγρά, οι στοιχειώδεις μαγνητικές ιδιότητες και οι τριβές. Τέλος στην τέταρτη ενότητα παρουσιάζονται στοιχειώδη αστρονομικά φαινόμενα όπως η γη στο μακρόκοσμο και η εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας.

25χ21 εκ., 159 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Σύγχρονο Νηπιαγωγείο: Πρακτική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή))
ISBN: 978-960-90551-5-4
ISBN (10ψήφιο): 960-90551-5-Χ
Βάρος: 0.533 κιλά
Εκδότης: Δίπτυχο
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
22.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Ραβάνης έχει σπουδάσει Φυσική στο Τμήμα Φυσικής και Παιδαγωγική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris VII και διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι κύριες ερευνητικές και διδακτικές του δραστηριότητες στρέφονται προς την ανίχνευση και το μετασχηματισμό της βιωματικής σκέψης των παιδιών για ιδιότητες υλικών και αντικειμένων, φαινόμενα του φυσικού κόσμου και έννοιες των Φυσικών Επιστημών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τα προβλήματα μύησης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας στο φυσικό κόσμο. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.