Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο νηπιαγωγείο
zoom in

Το βιβλίο "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Νηπιαγωγείο" αποτελεί μία πρόταση για την ευαισθητοποίηση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας σε θέματα Ολυμπισμού και ένα καλωσόρισμα για την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους, την Ελλάδα. Περιλαμβάνει σχέδια εργασίας που μέσα από διαθεματική προσέγγιση συντελούν στην κατανόηση διαχρονικών αξιών όπως είναι η άμιλλα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα, η φιλία και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οι προτεινόμενες δραστηριότητες αναπτύσσονται μέσα από τρεις θεματικές ενότητες: · Ολυμπιακά Σύμβολα - Ολυμπιακά Αθλήματα - Αρχαιότητα και Αθλητισμός. Κάθε ενότητα βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν, να εκφρασθούν, να δημιουργήσουν ποικιλότροπα και να ενεργοποιήσουν την κριτική τους σκέψη και φαντασία σχετικά με την αρχαία και σύγχρονη ολυμπιακή παράδοση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά, ώστε να συμμετάσχουν μαζί με ολόκληρη την ανθρωπότητα στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του κόσμου.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φυλλιώ Νικολούδη

Φυλλιώ Νικολούδη (Συγγραφέας)

H Φυλλιώ Νικολούδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι νηπιαγωγός και δασκάλα δράματος στην εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια, σε συνέδρια και σε σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, με θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, θεατρικής παιδείας και ανάπτυξης υλοποίησης σχεδίων εργασίας. Αρθρογραφεί και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας στο παιδαγωγικό περιοδικό "Σύγχρονο Νηπιαγωγείο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Κάντζου (Συγγραφέας)

Η Νίκη Κάντζου είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Master στη "Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία του Νηπιαγωγείου" από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1999 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει γράψει, σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς, τα βιβλία "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο νηπιαγωγείο" (εκδόσεις Δίπτυχο) και "Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004. Δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία" (ΥΠΕΠΘ - Αθήνα 2004), "Πολυπολητισμικότητα και εκπαιδευτικός ρατσισμός. Σχέδια εργασίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο" (εκδόσεις Δίπτυχο). Επίσης έχει γράψει το τρίτομο έργο "Καθημερινές διαθεματικές δραστηριότητες για το Νηπιαγωγείο" (εκδόσεις Δίπτυχο). Έχει γράψει ακόμη πολλά άρθρα σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και περιοδικά. Το 2004 ανέλαβε υπεύθυνη σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης "Σύγχρονο Νηπιαγωγείο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεωργία Μουντζούρη

Γεωργία Μουντζούρη (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Μουντζούρη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αυστραλία και σήμερα ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2000 εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Τα ενδιαφέροντά της αφορούν τη διδακτική των μαθηματικών και τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων για τα μαθηματικά. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με αντικείμενο τη διδακτική των μαθηματικών στις μικρές ηλικίες. Έχει οργανώσει και συντονίσει βιωματικά εργαστήρια, σε ημερίδες και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πεδία της διδακτικής των μαθηματικών και των μουσειακών προγραμμάτων. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά, σε παιδικά ένθετα εφημερίδων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φερένα Σκόρδη

Φερένα Σκόρδη (Εικονογράφος)

Η Φερένα Σκόρδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε Design and graphics στην Αθήνα, στη σχολή Α.Κ.Τ.Ο. Αποφοίτησε με Bachelors of Arts στη γραφιστική από το Middlesex University. Ασχολήθηκε επίσης με την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Ξεκίνησε να δουλεύει στη Βιέννη ως γραφίστρια σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Γυρνώντας στην Ελλάδα άρχισε η επαγγελματική της ενασχόληση με την εικονογράφηση. Εκτός από το να δημιουργεί εικόνες για παιδιά, της αρέσει να ταξιδεύει με σκοπό να γνωρίζει πολιτισμούς και ανθρώπους.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
87
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.334 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση