Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο κόσμος της θάλασσας
(Διαθεματική προσέγγιση: Εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές και σχέδια εργασίας)

Offer
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματεύεται θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της θάλασσας: την εντατική αλιεία, τη ρύπανση, τα απειλούμενα είδη και τη σημασία της αειφόρου διαχείρισης.
Βασική επιδίωξή του είναι, αφού εισαγάγει τον εκπαιδευτικό σε αυτά τα πολύπλοκα και πολυδιάστατα περιβαλλοντικά ζητήματα, να τον βοηθήσει να τα προσεγγίζει διαθεματικά και με εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές στο πλαίσιο μιας προβληματικής για την ευαισθητοποίηση στο θέμα της αειφορίας. Έτσι, το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο επιμορφωτικό χαρακτήρα και να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό, ώστε να επινοεί, να πειραματίζεται και να διαμορφώνει κατάλληλα τη διδασκαλία του, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοούν και να διαχειρίζονται περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με τον θαλάσσιο κόσμο.
Το βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σε άλλες καινοτόμες δράσεις του σύγχρονου σχολείου. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικές και μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συλλόγους γονέων και γονείς, καθώς και σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σε σχετικά σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

24χ17 εκ., 136 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 363.73 (Θάλασσα - Μόλυνση), 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-375-776-4
ISBN (10ψήφιο): 960-375-776-4
Βάρος: 0.309 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Παρασκευή Βασάλα είναι διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κεφαλληνίας.

Η Ευγενία Φλογαΐτη είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία - ΤΕΑΠΗ) και διευθύνει το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΚΕΜΕΠΕ). Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1953. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικολογία (μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα) στην Ecole Normale Superieure - Universite de Paris 6 στη Γαλλία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διευθύνει και συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.