Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην πληροφορική
(Θεολογία και πληροφορική)
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Γ. Μαράς


Εισαγωγή στην πληροφορική
Η πληροφορική και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας. Γι΄ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία τους, τη δομή τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Παράλληλα, η γνώση των προγραμμάτων και των γλωσσών προγραμματισμού του υπολογιστή μας διευκολύνει να κατανοήσουμε καλύτερα τη χρησιμότητα των εφαρμογών τους, όπως αυτή του Διαδικτύου (Internet), κ.ά. Η εκτεταμένη χρήση της πληροφορικής χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία, η οποία ονομάζεται και Κοινωνία της Πληροφορίας. Οι αλλαγές που προέκυψαν με τη μετάβαση από τη βιομηχανική κοινωνία στην κοινωνία της πληροφορίας θα μπορούσαν να συνοψιστούν και να ομαδοποιηθούν σε τρεις περιοχές: της οικονομίας, της κοινωνίας και του προσώπου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η καθημερινή ποιμαντική πράξη της Εκκλησίας, για να διευκολύνει το έργο της καλείται να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της προσφέρει η πληροφορική. Παράλληλα η Θεολογία καλείται να απαντήσει μέσα από την καθημερινότητα της ζωής του λαού του Θεού στα ψευτοδιλήμματα και τα υπαρξιακά ερωτήματα που γεννούνται στον άνθρωπο μέσα από τη χρήση των υπολογιστών. Με τον τρόπο αυτό θα ανατραπεί ένας σύγχρονος μύθος που περιβάλλει τους υπολογιστές με δυνατότητες που δεν έχουν και που δεν μπορούν ποτέ να αποκτήσουν. Στην κατεύθυνση αυτή η Θεολογία θα τοποθετήσει τους υπολογιστές μέσα στα όρια της κτιστότητας, απορρίπτοντας κάθε μεταφυσική θεώρησή τους.

21χ14 εκ., 157 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-8353-63-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8353-63-7
Βάρος: 0.253 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μαράς, Αναστάσιος Γ.
Ο Αναστάσιος Γ. Μαράς (Θεσσαλονίκη, 1966) σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πατρολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τώρα συνεχίζει Μεταδιδακτορικές Σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Η αποστολικότης της Εκκλησίας στους τρεις πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του Βιβλιοθηκονόμου στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γνώστης της Αγγλικής, της Γαλλικής, της Ιταλικής, της Ισπανικής και της Ρουμανικής γλώσσας συμμετείχε σε πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Πατρολογικών Μελετών (ΑΙΕΡ) και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε αρκετά περιοδικά. Κύρια αυτοτελή έργα του είναι: Ο Άγιος Πατρίκιος Ιρλανδίας. Νέα στοιχεία για το βίο και τα έργα του (1993), Η εσχατολογία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης (2002), Θρησκευτικά Α΄ λυκείου-Βοήθημα (2002).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.