Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία στα μαθηματικά του δημοτικού σχολείου
Συγγραφέας:   Γιάννης Γ. Στεφανίδης


Offer
Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο σε όλους όσους αφορά η διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης των μαθηματικών (ιδίως στους δασκάλους, στους σπουδαστές των παιδαγωγικών σχολών, στους μαθητές και στους γονείς).
Παρουσιάζει με απλά και κατανοητά λόγια ένα σύγχρονο μοντέλο διδασκαλίας των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο, το οποίο στηρίζεται στην ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και στη μέθοδο της ανακάλυψης. Περιέχει πλούσιο υλικό, πολύτιμο για τη διδακτική πράξη, όπως:
- Εφαρμοσμένες διδασκαλίες σε ενότητες των μαθηματικών των Δ, Ε, και ΣΤ τάξεων του δημοτικού σχολείου.
- Προβλήματα που έχουν συνταχθεί κατάλληλα ώστε να συνεξετάζουν τις γνώσεις των μαθηματικών με τις γνώσεις της φυσικής, της ιστορίας, της μελέτης, της γεωγραφίας, και της αισθητικής αγωγής.
- Κριτήρια αξιολόγησης με ασκήσεις και προβλήματα που αντλούν το περιεχόμενό τους από τα βιώματα των μαθητών και ελέγχουν την ικανότητα τους στην κατανόηση, την εφαρμογή και την επέκταση της γνώσης.

28χ21 εκ., 184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.7 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-209-813-4
ISBN (10ψήφιο): 960-209-813-9
Βάρος: 0.515 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Γ. Στεφανίδης, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στα Οικονομικά Μαθηματικά. Η αγάπη του στην εκπαίδευση τον παρακίνησε να σπουδάσει και παιδαγωγικά στη Ράλλειο Ακαδημία από την οποία αποφοίτησε το 1985 και διορίστηκε δάσκαλος. Με την ίδρυση των Π.Τ.Δ.Ε. εισήχθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου όπου διεύρυνε τις γνώσεις του στα παιδαγωγικά και αποφοίτησε το 1999. Το έτος 2000 εισήχθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και ακολούθησε διετή μετεκπαίδευση στη Γενική Αγωγή. Πιστός στην ιδέα της "δια βίου εκπαίδευσης" συνεχίζει τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα είναι επί πτυχίω φοιτητής στο τμήμα της Ψυχολογίας. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.