Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κβαντικοί υπολογιστές
(Βασικές έννοιες)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Καραφυλλίδης


Offer
Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι ένα νέο είδος υπολογιστών των οποίων η λειτουργία βασίζεται σε κβαντομηχανικά φαινόμενα. Οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν μεταξύ άλλων να ερευνήσουν με πρωτοφανή ταχύτητα τεράστιες και αδόμητες βάσεις δεδομένων, να σπάσουν κάθε γνωστό κρυπτογραφικό κώδικα, να προσομοιώσουν πολύπλοκες διεργασίες και φαινόμενα, και να επιλύσουν προβλήματα τα οποία είναι πρακτικά αδύνατον να λυθούν από τους σημερινούς υπολογιστές, που ονομάζονται πλέον "κλασικοί υπολογιστές".
Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να εισαγάγει τον αναγνώστη στο πεδίο των κβαντικών υπολογιστών, και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
- Είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτούνται γνώσεις κβαντικής μηχανικής.
- Ο αναγνώστης εισάγεται βήμα-βήμα στις βασικές έννοιες των κβαντικών υπολογιστών.
- Όλα τα θέματα παρουσιάζονται αναλυτικά χωρίς να παραμένει αδιευκρίνιστο κανένα σημείο.
Για να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο ο αναγνώστης, το βιβλίο περιέχει αναλυτικά παραδείγματα και συνοδεύεται από έναν προσομοιωτή κβαντικού υπολογιστή, τον QCS, που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα. Ο αναγνώστης μπορεί να εκτελέσει όλους τους κβαντικούς υπολογισμούς και όλους τους κβαντικούς αλγορίθμους που περιγράφονται στο βιβλίο χρησιμοποιώντας τον QCS. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει και δικούς του κβαντικούς υπολογισμούς.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-209-816-5
ISBN (10ψήφιο): 960-209-816-3
Βάρος: 0.402 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Καραφυλλίδης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (http://www.duth.gr/). Είναι Fellow του Institute of Nanotechnology (http://www.nano.org.uk/), και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εξήντα ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η έρευνά του έχει ως αντικείμενο τη Μικροηλεκτρονική, τη Νανοηλεκτρονική, τους Νανοϋπολογιστές, και τους Κβαντικούς Υπολογιστές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.