Χόρεψέ μας, Σαμάνθα
zoom in
Μα ποια είναι τέλος πάντων αυτή η Σαμάνθα; Κάποιος που θα τη συναντούσε τυχαία στο δρόμο μπορεί και να την προσπερνούσε βιαστικά, νομίζοντας πως η Σαμάνθα είναι μια συνηθισμένη χελώνα. Κάποιος άλλος που θα τη γνώριζε καλά θα μας διαβεβαίωνε ότι η Σαμάνθα διαθέτει ευαίσθητη καρδιά, κοφτερό μυαλό, αξιοθαύμαστη τόλμη, αστείρευτο πείσμα και ατσαλένια θέληση. Ενώ αν ρωτήσουμε ένα θεατή που παρακολούθησε μια παράστασή της, θα μας απαντούσε ότι πρόκειται για μια σπουδαία χορεύτρια. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Είναι άραγε η ζωή της στρωμένη με ροδοπέταλα ή μήπως βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με δυσκολίες, βάσανα και εμπόδια που όμως ξεπερνά; Να τη θαυμάσουμε για τα χαρίσματά της; Να παραδειγματιστούμε από τη συμπεριφορά της; Να μάθουμε, λοιπόν, ποια είναι αυτή η Σαμάνθα!

Διονύσης Κωνσταντόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Διονύσης Π. Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1965. Είναι τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε τρεις Bienalle, ενώ συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις με θέμα τα comiks και την εικονογράφηση. Συνεργάζεται μόνιμα με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του υπουργείου Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας επιμελήθηκε το σχεδιασμό και την εικονογράφηση παιδικών εκπαιδευτικών εντύπων και, πρόσφατα, του εκπαιδευτικού φακέλου της διεθνούς έκθεσης του ΥΠ.ΠΟ. "Μουσών Δώρα" και του καταλόγου των Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠ.ΠΟ. για το ευρωπαϊκό έτος ΑμεΑ (2003). Επίσης σχεδίασε και εικονογράφησε εκπαιδευτικά προγράματα, ενώ έχει εικονογραφήσει και επιμεληθεί λευκώματα και και παιδικά βιβλία. Από το 1987 έως το 2003 εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες.

Λένα Μακρή

Λένα Μακρή (Συγγραφέας)

Η Λένα Μακρή σπούδασε αρχικά Νομικά και συνέχισε με σκηνοθεσία και σεναριογραφία. Στο ενεργητικό της έχει ραδιοφωνικές εκπομπές, μίνι τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και μεμονωμένα επεισόδια. Έχει γράψει τα βιβλία "Οι μεταξωτές και οι επιδέξιοι" (Εκδ. Οδυσσεάς, 1997), "Πες πως μ΄ αγαπάς" (μαζί με την Κωστούλα Τωμαδάκη, Εκδ. Φυτράκη, 1998), τη σειρά "7χρωμα μυστικά" (εκδ. Φυτράκη, 2001), "Ο ταύρος το ΄σκασε" (Εκδ. Κέδρος, 2003). Ζει στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
26χ21
Βάρος:
0.632 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση