Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτικός οδηγός της σύγχρονης Τουρκίας και λεξικό ακρωνύμων - συντομογραφιών

Offer
Δικαστήρια Κρατικής Ασφαλείας, Κόμμα της Αρετής, Επεισόδιο Gaziosmanpasa, Necmettin Erbakan, Tayyip Erdogan, Milli Gorus, "Σουσουρλούκ", Συμφωνία της Άγκυρας... Τα λήμματα αυτά, καθώς και η ανάλυσή τους, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της σύνθετης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της σημερινής Τουρκίας.
Το παρόν έργο αποτελεί μια γνωσιολογική αλλά και μια αναλυτική προσέγγιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της τουρκικής πολιτικής ζωής και κοινωνίας υπό τη μορφή αναλελυμένων λημμάτων. Ο στόχος έγκειται στην καλύτερη γνωριμία του Έλληνα αναγνώστη με τη χώρα αυτή και ιδιαιτέρως μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσφέρει στην Τουρκία μια ευκαιρία εκδημοκρατισμού και ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, η κατανόηση και εμβάθυνση στη λειτουργία του τουρκικού κράτους κρίνεται επιβεβλημένη, ιδιαιτέρως σε μια εποχή που η χώρα αυτή προσπαθεί να επιβληθεί ως ηγέτιδα δύναμη στην περιφέρειά της.
Στο εγχειρίδιο αυτό, εκτός από το τμήμα όπου αναλύονται τα λήμματα, περιλαμβάνονται επιβοηθικά ένα Λεξικό Τουρκικών Ακρωνύμων - Συντομογραφιών, Πίνακες με τους Προέδρους και τους Πρωθυπουργούς της Τουρκικής Δημοκρατίας, Πίνακες με δημογραφικά στοιχεία καθώς και Πίνακες με οικονομικά στοιχεία.

21χ14 εκ., 188 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.561 (Πολιτική - Τουρκία), 320.956 1 (Πολιτική - Ιστορία - Τουρκία), 494.353 (Τουρκική γλώσσα - Λεξικά)
ISBN: 978-960-14-1034-0
ISBN (10ψήφιο): 960-14-1034-1
Βάρος: 0.306 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μιχαλακόπουλος, Γεώργιος Β.
Ο Γεώργιος Β. Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε το 1967 στον Πύργο Ηλείας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master από το University of Durham (Μ. Βρετανία) στο αντικείμενο "Middle East Politics". Στη συνέχεια συνέγραψε τη διδακτορική του διατριβή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με θέμα "Η λειτουργία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) στο διεθνές σύστημα και η Τουρκία. Γεωγραφική και Γεωπολιτική προσέγγιση του ρόλου τους", από όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτορας. Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (1997-1998) και από το 1999 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου διδάσκει ως Λέκτορας στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας τα γνωστικά αντικείμενα "Τουρκία: χώρα και πολιτισμός", "Ιστορία της Τουρκικής Λογοτεχνίας" και "Σύγχρονη Τουρκική Λογοτεχνία". Επίσης αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του ιδίου Τμήματος. Το ερευνητικό και διδακτικό του έργο αναφέρεται στη σύγχρονη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής, της Τουρκίας καθώς και στη γεωπολιτική διάσταση των ρόλων τους. Έχει συνεργαστεί με τον καθηγητή Γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Ιωάννη Μάζη καθώς και με σχετικά περιοδικά του χώρου. Τον Ιανουάριο του 2004 συμμετείχε στο Πρόγραμμα Αμερικανικών Σπουδών Fulbright με τίτλο: "Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ: Η αμερικανική εξωτερική πολιτική την εποχή της Παγκοσμιοποίησης". Οι γλώσσες εργασίας του είναι η αγγλική, η γαλλική, η γερμανική και η τουρκική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.