Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μακροοικονομική ανάλυση και ελληνική οικονομία
(Απαντήσεις και λυμένες ασκήσεις)

Offer
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των ασκήσεων και των δραστηριοτήτων που περιέχονται στο εγχειρίδιο Μακροοικονομική Ανάλυση και Ελληνική Οικονομία. Αποτελεί χρήσιμο συμπλήρωμα τόσο της πρώτης όσο και της πρόσφατης δεύτερης έκδοσης αυτού και απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που επιθυμούν να αφομοιώσουν καλύτερα τις θεωρητικές οικονομικές έννοιες. Οι απαντήσεις των ασκήσεων είναι αναλυτικές και περιεκτικές ώστε να μπορούν να κατανοηθούν με ευκολία ακόμα και από τον πρωτοετή φοιτητή.

24χ17 εκ., 229 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-402-145-1
ISBN (10ψήφιο): 960-402-145-1
Βάρος: 0.457 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κατσέλη, Λούκα Τ.
Η Λούκα Τ. Κατσέλη είναι βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, πολιτική εκπρόσωπος σε θέματα Οικονομίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Από το 1987 είναι καθηγήτρια στοΤμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (σε αναστολή καθηκόντων). Διετέλεσε γενική διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (2003-2007) και επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών- ΚΕΠΕ (1982-1986), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ειδική οικονομική σύμβουλοςτου πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996). Σπούδασε Οικονομικά (Smith College, ΒΑ, 1972) και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη (Princeton, Ph.D., 1978). Ως επίκουρη και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Yale University (1977-1985) έλαβε το 1980, τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα, καθώς και υποτροφία από το German Marshall Fund (1982-1984). Δίδαξε, επίσης, ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου (1986) και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος πολλών έγκριτων επιτροπών, όπως η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Επιτροπή Σοφών για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και η Επιτροπή Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ.

Η Μαριάννα Πασχάλη εργάζεται ως Ειδική Επιστήμονας με ειδικότητα στα Μακροοικονομικά στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Ειδική Επιστήμονας με ειδικότητα στην Ανάλυση Μακροοικονομικών Δεδομένων στη Μονάδα Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης του Υουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στην "Εφαρμοσμένη Οικονομική και Οικονομική Πολιτική" και στην "Οικονομική Επιστήμη". Από το Δεκέμβριο του 2003 είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Έχει συνεργαστεί, για περισσότερα από 8 χρόνια (1996-2004), με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως ερευνητικός συνεργάτης, συνεργασία την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την επιμέλεια εγχειριδίων της Θεματικής Ενότητας "Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική" του Προγράμματος Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και για τη συγγραφή εναλλακτικού διδακτικού υλικού για την ίδια ενότητα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην ενότητα των Ποσοτικών Μεθόδων του προγράμματος της "Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.