Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχοκινητική αγωγή

Offer
"Ψυχοκινητική σημαίνει ταύτιση ανάμεσα στην κίνηση (την κινητική συμπεριφορά το ατόμου) και την ψυχή (το χαρακτήρα του ατόμου που απορρέει μέσα από τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του). Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στον εσωτερικό του κόσμο, η οποία εξωτερικά εκδηλώνεται μέσω της κινητικής του συμπεριφοράς. Η κινητική συμπεριφορά και η ψυχή είναι οι μορφές εμφάνισης του ίδιου συνόλου, δηλ. τίποτε περισσότερο από τη δραστηριότητα που ο κάθε άνθρωπος εκδηλώνει..." (R.J. Kiphard).
Το βιβλίο περιέχει εξαιρετικά σημαντικά κεφάλαια αναφορικά με την ιστορία της Ψυχοκινητικής, την κινητική συμπεριφορά των παιδιών, τους γενετικούς και βιολογικούς παράγοντες της ανάπτυξής τους, τη διαδικασία κοινωνικοποίησής τους και τις αποκλίσεις της κοινωνικής τους συμπεριφοράς (βία και επιθετικότητα). Παράλληλα γίνεται αναφορά και σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και τις διαταραχές της πλευρικότητας, καθώς επίσης και με την αριστεροχειρία.
[...]

24χ17 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες: Παιδαγωγική Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία ), 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 305.231 (Παιδιά - Ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-16-1440-3
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1440-0
Βάρος: 0.394 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
14.41
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Δ. Δράκος σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στο τμήμα της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής. Η διδακτορική του διατριβή τιμήθηκε με το βραβείο Gustav-Otto Kanter. ΄Εχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, στην Παιδαγωγική Ακαδημία και από το 1989 στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Αθηνών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και πρόεδρος της Ειδικής Αγωγής, ενώ είναι γενικός γραμματέας της Ειδικής Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Συγγράμματα, επιστημονικές μελέτες, άρθρα και έρευνές του έχουν δημοσιευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο κ. Δράκος είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1998 και διδάσει στον τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας καθώς και στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ειδικής Αγωγής - Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Ο Νικόλαος Γ. Μπίνιας σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Marburg της Γερμανίας, στο Τμήμα της Κινησιοπαιδαγωγικής (Motologie). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Marburg με ειδίκευση στην ψυχοκινητική αγωγή και ανάπτυξη καθώς και στην Ειδική Παιδαγωγική. Έχει πενταετή εξειδίκευση στη Heipadagogische Einrichtung Riedstadt της Γερμανίας, όπου εργάστηκε ως κινησιοπαιδαγωγός με παιδιά με νοητική υστέρηση και πολλαπλές σωματικές αναπηρίες. Υπηρέτησε στο Παιδαγωγική Ινστιτούτο, στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής, και διδάσκει στο Μαράσλειο διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1997 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής. Συγγράμματα, επιστημονικές μελέτες, άρθρα και έρευνες έχουν δημοσιετεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.