Φυσική αγωγή για μαθητές με ειδικές ανάγκες σε κανονικά σχολεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φυσική αγωγή για μαθητές με ειδικές ανάγκες σε κανονικά σχολεία

Δημήτρης Κοκαρίδας

9.13€ -10% 8.22€
Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες φυσικής αγωγής που συναντούν μαθητές με ειδικές ανάγκες στο περιβάλλον του κανονικού σχολείου και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην προσαρμογή του μαθήματος της φυσικής αγωγής στις ιδιαιτερότητες των μαθητών αυτών. Παρουσιάζει τις κυριότερες περιπτώσεις μαθητών με ειδικές ανάγκες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο κανονικό σχολείο που εργάζεται, τους τρόπους εντοπισμού των μαθητών αυτών στο γενικότερο σχολικό πληθυσμό και τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν ανά περίπτωση ως προς τη διδασκαλία, τις δραστηριότητες και το περιβάλλον του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Απώτερος σκοπός του εγχειριδίου είναι να βοηθήσει τον καθηγητή φυσικής αγωγής να μάθει να διαμορφώνει το μάθημα της φυσικής αγωγής με τρόπο που να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των μαθητών (με ή χωρίς μειονεξίες) που καλείται να εκπαιδεύσει, ενσωματώνοντας κάθε φορά με τις κατάλληλες προσαρμογές τους μαθητές με ιδιαιτερότητες στο πλαίσιο της κανονικής τάξης.

Δημήτρης Κοκαρίδας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Γούδας

Μάριος Γούδας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μάριος Γούδας είναι επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Έχει δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά στους τομείς της αθλητικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της άσκησης.

Γιάννης Θεοδωράκης

Γιάννης Θεοδωράκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αθλητικών Ψυχολόγων (FESPAC), και κριτής διθενών και ελληνικών επιστημονικών αθλητικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και άλλες 60 σε ελληνικά. Επίσης, έχει διοργανώσει διεθνή σεμινάρια και έχει ασχοληθεί με την ψυχολογική υποστήριξη αθλητών υψηλού επιπέδου, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί για 5 χρόνια στο χώρο των προγραμμάτων άσκησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.178 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση