Τα Παράδοξα της Υψηλής Επιστήμης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα Παράδοξα της Υψηλής Επιστήμης

Eliphas Levi

18.50€ -10% 16.65€

"Υψηλή επιστήμη" ονομάζεται η θεουργία, δηλαδή η μαγεία που επικυρώνεται από τον ιδρυτή κάθε μεγάλης θρησκείας, ενώ το απόρρητό της βρίσκεται στον μαγνητισμό που προκαλεί το αστρικό φως, ένα απόρρητο που μόνον ο Ελιφάς Λευί είναι σε θέση να λύσει διεξοδικά.

Στο συγκεκριμένο έργο γίνεται μία ιδιαίτερη προσέγγιση στον Χριστιανισμό.
Παράδοξο Πρώτο: Η Θρησκεία είναι Μαγεία, επικυρωμένη από την εξουσία · Παράδοξο Δεύτερο: Η Ελευθερία είναι η υπακοή εις τον Νόμον · Παράδοξο Τρίτο: Η Αγάπη είναι η πραγματοποίηση του αδύνατου · Παράδοξο Τέταρτο: Η Γνώση είναι η άγνοια, ή άρνηση, του Κακού · Παράδοξο Πέμπτο: Η Λογική είναι Θεός · Παράδοξο Έκτο: Η Φαντασία πραγματοποιεί ότι εφευρίσκει · Παράδοξο Έβδομο: Η Θέληση εκπληρώνει οτιδήποτε δεν επιθυμεί · Συνθετική Ανακεφαλαίωση · Μαγεία και Θεωρία της Μαγείας · Οι αμετάβλητες αρχές · Το Μέγα Μυστικό.

Eliphas Levi

Eliphas Levi (Συγγραφέας)

Ο Αλφόνσος Λουδοβίκος Κονστάντ (Alphonse Louis Constant) γεννήθηκε στην Γαλλία το 1810. Πήρε το ψευδώνυμο Ελιφάς Λευί (Eliphas Levi) μετά την δεύτερη "γέννησή του", οταν δηλαδή μυήθηκε στα Μυστήρια της Καμπαλά. Αγωνίσθηκε όσο κανένας άλλος εσωτεριστής για την συμφιλίωση της Θρησκείας με την Επιστήμη και της Πίστεως με την Λογική. Μελέτησε σε βάθος τα σπανιότερα ντοκουμέντα της Μαγείας, της Αλχημείας και της Αστρολογίας. Αποκάλυψε υπερβατικές αλήθειες που διδάσκονταν μόνον στα Μεγάλα Μυστήρια των αρχαίων Ναών. Στο τέλος της ζωής του δήλωσε ότι, παρά την γνώση του, ποτέ του δεν συνάντησε γλυκύτερο και φωτεινότερο βιβλίο από το Ευαγγέλιο του Ιησού. Το "Οραμα του Ιεζεκιήλ" είναι η επιστέγαση της ιερογαμίας μεταξύ του Εσωτερισμού και της Χριστιανικής Θρησκείας, που μόνον ένα τόσο Υψηλό Πνεύμα, σαν και αυτόν, θα μπορούσε να αποδώσει. Μετέστη, έμπλεος φωτισμού και πνευματικής γαλήνης, σε κόσμους φωτεινότερους το 1875.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θοδωρής Καφετζόπουλος (Επιμέλεια)


Μάνος Π. Νομικός

Μάνος Π. Νομικός (Μεταφραστής)

Ο Μάνος Νομικός γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1933 στην Αθήνα, μεγάλωσε και σταδιοδρόμησε στον Πειραιά, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, και ταυτόχρονα σε Σχολή Μηχανικών Εμπ. Ναυτικού, έχει εκπαιδευτεί στη λογιστική, στη διοίκηση επιχειρήσεων, στην επιχειρησιακή έρευνα και γνωρίζει καλά αγγλικά και γαλλικά. Μετά από 45 περίπου χρόνια σταδιοδρομίας σε ανωτάτου επιπέδου διευθυντική θέση, σήμερα είναι συνταξιούχος, έγγαμος, με δύο γιους και 4 εγγόνια. Ήδη από το 1977, και παράλληλα με το επάγγελμά του, ασχολήθηκε με τον εσωτερισμό, με την οργάνωση και τον συντονισμό τακτικών και εκτάκτων σεμιναρίων επί θεμάτων συναισθηματικής αρμονίας, αυτογνωσίας, αντιμετώπισης προβλημάτων της ζωής, επαγγελματικών συμβουλών κλπ., και έχει λάβει μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συζητήσεις. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις "Πύρινος Κόσμος" 4 βιβλία του. Έχει μεταφράσει από αγγλικά και γαλλικά 18 συνολικά βιβλία που αναφέρονται στη μελέτη του εσωτερισμού, της θεραπευτικής κλπ. Επίσης έχει μεταφράσει, από την αγγλική και την γαλλική, ένα πολύ μεγάλο αριθμό κειμένων τα οποία αναφέρονται σε θέματα εσωτερισμού, σε πρακτικά συνεδριάσεων αλλοδαπών σχολών, σε διαλέξεις και σεμινάρια, κλπ. Εξ άλλου έχει επιμεληθεί των εκδόσεων 10 βιβλίων, εκ των οποίων κυκλοφορούν τα 6, ενώ είναι υπό έκδοσιν τα υπόλοιπα 4. Τέλος έχει γράψει περισσότερα από 130 άρθρα σε ανάλογα μηνιαία περιοδικά, όπως "Ατραπός", "Τρίτο Μάτι", "Αστρολόγος" ,σχετικά με φιλοσοφία, εσωτερισμό κλπ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
176
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.212 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση