Τι εστί φιλοσοφία;
zoom in
19.36€ -26% 14.33€

Έξι σημαντικοί φιλόσοφοι μελετούν τη φύση της φιλοσοφίας. Αν και καθένας από αυτούς έχει τη δική του άποψη, όλοι τους συμφωνούν ότι η φιλοσοφία αναζητά κρυμμένες υποθέσεις και έννοιες προκειμένου να τις εκθέσει στον κριτικό έλεγχο. Μέσω αυτού, οι φιλόσοφοι επιχειρούν να αναστοχαστούν τις δικές τους απόψεις σχετικά με τη φύση του έργου τους.
Οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού θίγουν ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα του φιλοσοφικού στοχασμού: Τι διαφορίζει τη φιλοσοφία από τις φυσικές επιστήμες, τη θρησκεία, καθώς και άλλους κλάδους των επιστημών του ανθρώπου; Επίσης ερμηνεύεται το κατά πόσον η φιλοσοφία μπορεί να συμβάλει στο μετασχηματισμό του πολιτικού στοχασμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Martha C. Nussbaum

Martha C. Nussbaum (Συγγραφέας)

Η Martha C. Nussbaum (Μάρθα K. Νουσμπάουμ) είναι Αμερικανίδα φιλόσοφος και διαπρεπής καθηγήτρια νομικής και ηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σικάγου (κατέχει την έδρα Ernst Freund). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Kyoto στις Τέχνες και στη Φιλοσοφία (2016), το Βραβείο Berggruen στη Φιλοσοφία και στον Πολιτισμό (2018), και το Βραβείο Holberg (2020) —τρία υψηλότατου κύρους βραβεία τα οποία απονέμονται σε πεδία που δεν είναι επιλέξιμα για τo Βραβείο Nobel. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι δύο βιβλία, μεταξύ των οποίων τα Upheavals of Thought: The Intelligence of Emotions, Anger and Forgiveness: Resentment, Generosity, Justice και The Monarchy of Fear.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Karl - Otto Apel (Συγγραφέας)

Ο Καρλ-Ότο Άπελ είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε της Φραγκφούρτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Brandom (Συγγραφέας)

O Ρόμπερτ Μπράντομ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Karsten Harries (Συγγραφέας)

O Κάρστεν Χάρις είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Barry Stroud (Συγγραφέας)

Ο Μπάρι Στράουντ είναι καθηγητής Μεταφυσικής και Επιστημολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Allen Wood (Συγγραφέας)

Ο Άλεν Γουντ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σάνφορντ. Είναι επίσης ο γενικός συνεπιμελητής της έκδοσης Κέμπριτζ των έργων του Καντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ροζάνης

Στέφανος Ροζάνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Στέφανος Ροζάνης γεννήθηκε στην Κάρυστο της Εύβοιας το 1942. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος. Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού "Σημειώσεις". Έχει συνεργασθεί με το Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόννης και τη New Philosophy Society του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα δοκιμιακά του έργα περιλαμβάνονται: "Ο Μεσσιανισμός και η ηθική φιλοσοφία του Εμμανουέλ Λεβινάς", "Η ερμηνευτική ως πράξη και θεώρηση", "Ερμηνευτικές αναγνώσεις", "Θείος Έρως", "Σολωμικά".

Νίκος Ηλιάδης (Μεταφραστής)


C. P. Ragland (Επιμέλεια)


Sarah Heidt (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.356 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση