Το χαμένο γονίδιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χαμένο γονίδιο

Μυθιστόρημα

Κώστας Βαξεβάνης

Ένας μεσήλικας Ελληνοαμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός μαθαίνει από τη μητέρα του, λίγο πριν αυτή πεθάνει, ότι είναι υιοθετημένος. Στην πραγματικότητα πουλήθηκε σαν εμπόρευμα, μετά τον Εμφύλιο, από ένα αδίστακτο κύκλωμα που δρούσε κάτω από την κάλυψη των "εθνικών" παραινέσεων της βασίλισσας Φρειδερίκης. Η ζωή του δημοσιογράφου ανατρέπεται. Για πρώτη φορά στην καριέρα του πρέπει να φτάσει με την έρευνά του όχι στην αλήθεια μιας δημοσιογραφικής ιστορίας, αλλά στην αλήθεια της ζωής του. Ανακαλύπτει έτσι ότι ο αρχηγός του κυκλώματος που άρπαζε παιδιά ήταν ο άνθρωπος που νόμιζε πατέρα του. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ένας Έλληνας γιατρός γενετιστής μαθαίνει και αυτός πως η ζωή του δεν είναι αυτή που νόμιζε. Είναι υιοθετημένο παιδί με δίδυμο αδελφό στην Αμερική. Ο άνθρωπος που αντιμετώπιζε τα γονίδια σαν μηχανισμό μεταφοράς ζωής πρέπει, ξαφνικά, να αναζητήσει τα δικά του γονίδια. Η συνάντηση των δύο αδελφών μεταξύ τους αλλά και με τη μητέρα τους, μισό αιώνα μετά το μεγάλο έγκλημα, δεν είναι μια απλή συναισθηματική υπόθεση. Όταν ανατρέπονται οι κανόνες της ζωής, ανατρέπονται και οι άνθρωποι. Ή μήπως όχι; Μια ιστορία που βασίζεται σε πολυετή δημοσιογραφική έρευνα και προκαλεί με την αποκαλυπτική της αλήθεια τη μυθοπλασία.

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Βαξεβάνης γεννήθηκε το 1966 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Σπούδασε μαθηματικά, αλλά από... λάθος υπολογισμό βρέθηκε στη δημοσιογραφία. Το 1988 ξεκίνησε από την εφημερίδα Ριζοσπάστης. Από το 1991 ως σήμερα έχει καλύψει τις πολεμικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο (Βοσνία, Περσικός, Παλαιστίνη, Κουρδιστάν, Αλβανία, Κόσοβο κτλ.) ως πολεμικός απεσταλμένος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και ΝΕΤ. Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλούς αρχηγούς κρατών αλλά και από προσωπικότητες-πρωταγνωστές της "άλλης πλευράς", ανθρώπους που πολλές φορές παρέμεναν επί χρόνια καταζητούμενοι (Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Αμπντούλ Χακ, Μάρκους Βολφ, Κάρατζιτς, βομβιστές της Χεζμπολάχ και της Χαμάς). Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ποντίκι. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπομπές έρευνας στην τηλεόραση. Εργάζεται πλέον στην τηλεόραση της ΝΕΤ και την εφημερίδα Το Βήμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
263
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.307 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση