Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαγωγή των μαθητών και οι σχολικές κυρώσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
(Μια ιστορική - κριτική προσέγγιση)

Η διαγωγή των μαθητών και οι σχολικές κυρώσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Η σειρά "Καινοτομίες στην εκπαίδευση" αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.
Το παρόν δημοσίευμα αναφέρεται στο θέμα της μαθητικής διαγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και των σχολικών κυρώσεων που επιβάλλονται σε περίπτωση που μαθητής υποπέσει σε παράπτωμα. Αναλύεται ο χαρακτηρισμός της διαγωγής και η σημασία του για το μαθητή. Περιγράφονται τα είδη των σχολικών κυρώσεων και η διαδικασία επιβολής τους. Πραγματοποιείται μια ιστορική αναδρομή των νομοθετημάτων, σχετικά με την προσήκουσα διαγωγή και τις σχολικές κυρώσεις από το 1830 έως σήμερα, με χωρισμό σε επιμέρους χρονικές περιόδους οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από αλλαγές στην εκπαίδευση. Ασκείται κριτική στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και αφορούσαν ειδικότερα στη συμπεριφορά των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο. Το περιεχόμενο του βιβλίου ενημερώνει τον καθένα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της παιδείας για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του μαθητή και πώς αυτός έχει διαμορφωθεί από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους σήμερα.


23χ15 εκ., 130 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση. Παιδαγωγική), 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-770-3
ISBN (10ψήφιο): 960-343-770-0
Βάρος: 0.261 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
12.13
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριάκος Ζαφειριάδης είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνικής Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σουσαμίδου - Καραμπέρη, Αικατερίνη
Η δρ Αικατερίνη Σουσαμίδου - Καραμπέρη γεννήθηκε στη Δράμα και είναι απόφοιτος Σχολής Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικής Ακαδημίας και Φιλοσοφικής Σχολής. Έχει ειδικευτεί στη Γνωστική Ψυχολογία (μεταπτυχιακές σπουδές). Το 1998 αναγορεύτηκε με άριστα διδάκτορας Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1999 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία του ΙΚΥ. Υπηρετεί από το 1983 στη δημόσια εκπαίδευση, αρχικά ως νηπιαγωγός, από το 1987 ως δασκάλα και σήμερα ως σχολική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη. Δίδαξε ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου στους νεοδιόριστους καθηγητές και υπηρέτησε ως σχολική ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Από το 2000 διδάσκει το μάθημα της εξελικτικής ψυχολογίας και αργότερα το μάθημα της κοινωνικής ψυχολογίας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙΘ και το μάθημα της ψυχολογίας της υγείας στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με ανακοινώσεις ή εισηγήσεις και δίδαξε σε σεμινάρια. Διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις και δημοσιεύει σε περιοδικά άρθρα παιδαγωγικού και ψυχολογικού περιοεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.