Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στατιστικές τεχνικές και εφαρμογές στις επιστήμες της αγωγής
Συγγραφέας:   Βασίλης Γιαλαμάς


Offer
Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι μέθοδοι και οι τεχνικές που διδάσκονται συνήθως σε ένα πρώτο μάθημα Στατιστικής στα τμήματα των Επιστημών της Αγωγής. Γίνεται προσπάθεια να παρουσιάζεται, σχεδόν παντού, η προτεινόμενη ανάλυση με αφορμή κάποιο ερευνητικό ερώτημα από το χώρο της εκπαίδευσης. Κατά την ανάπτυξη της λογικής που διέπει κάθε ανάλυση με αφορμή κάποιο ερευνητικό ερώτημα από το χώρο της εκπαίδευσης. Κατά την ανάπτυξη της λογικής που διέπει κάθε ανάλυση τα χρησιμοποιούμενα Μαθηματικά είναι στοιχειώδη και αποφεύγονται στις περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τους στόχους αυτού του βιβλίου. Το βιβλίο έχει αξία και για τον αναγνώστη που δεν επιθυμεί να "χρησιμοποιήσει" τις μαθηματικές του δεξιότητες. Πράγματι, σε κάθε κεφάλαιο της Επαγωγικής Στατιστικής προσφέρονται τόσο ο τρόπος εκτέλεσης (δίνονται αναλυτικά οι παραθυρικές επιλογές) μιας στατιστικής ανάλυσης όσο και ο τρόπος "ανάγνωσης" και ερμηνείας των αποτελεσμάτων με τη βοήθεια του λογισμικού SPSS. Τα παραδείγματα που αναλύονται με τη βοήθεια του λογισμικού προέρχονται από τα πραγματικά δεδομένα δημοσιευμένων εργασιών στο χώρο των Επιστημών της Αγωγής.

24χ17 εκ., 334 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θετικές Επιστήμες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική), 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-16-1435-9
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1435-4
Βάρος: 0.586 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Γιαλαμάς αποφοίτησε το 1980 από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1983 ολοκλήρωσε τον κύκλο των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie- Paris VI, στο οποίο έλαβε το Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (DEA) και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στην Εφαρμοσμένη Στατιστική. Εργάστηκε ως στατιστικός σε πανεπιστημιακά ερευνητικά προγράμματα, στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Από το 1992 διδάσκει Στατιστική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σχετικές με την έρευνα στην εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.