Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το διαδίκτυο
(Ανάπτυξη και αλλαγή)
Συγγραφέας:   Νίκος Λέανδρος


Offer
Η ανάδειξη του διαδικτύου σε βασική υποδομή τής υπό διαμόρφωση Κοινωνίας της Πληροφορίας οδηγεί στην εμφάνιση νέων επικοινωνιακών δυνατοτήτων και κυρίως νέων οργανωτικών και επιχειρηματικών προτύπων. Μια επανάσταση "από τα κάτω" οδήγησε τελικά στη μετατροπή ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας κυρίως μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ΗΠΑ σε ένα παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα, που επηρεάζει ουσιαστικά την κοινωνική λειτουργία και τον οικονομικό μηχανισμό.
Το παρόν βιβλίο εξετάζει τη διαδικασία ανάπτυξης και αλλαγής του διαδικτύου και τη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που δημιουργεί και τα προβλήματα που θέτει η μετάβαση στη δικτυακή οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό αναλύονται τα χαρακτηριστικά του ανταγωνισμού στις νέες δικτυακές αγορές και οι αλλαγές στις στρατηγικές απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του οργανωτικού συντονισμού επιτρέπει την απόκτηση οικονομιών ταχύτητας κυρίως μέσω της οριζόντιας επέκτασης των επιχειρήσεων, της διάδοσης των σχέσεων υπεργολαβίας και της δημιουργίας μιας δυνητικής αξιακής αλυσίδας.
Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την ευελιξία των επιχειρήσεων, αλλά πολλαπλασιάζουν τις πιέσεις στην αγορά εργασίας, ιδίως στις παραδοσιακές βιομηχανικές οικονομίες της Ευρώπης. Επιπλέον, οι διαφορές ως προς το επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της κάθε χώρας να συμμετέχει στη διαδικασία των τεχνολογικών αλλαγών και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο. Υπό αυτές τις συνθήκες, η μετάβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας διαμορφώνει προϋποθέσεις για περαιτέρω επιδείνωση των διεθνών ανισοτήτων.

24χ15 εκ., 443 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αναστοχασμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.483 3 (Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες))
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Κοτζιάς (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-03-3922-2
ISBN (10ψήφιο): 960-03-3922-8
Βάρος: 0.717 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λέανδρος, Νίκος
Ο Νίκος Λέανδρος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ (Salford University), όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών. Δίδαξε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Salford και επί σειρά ετών εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας Ελλάδος. Ο Νίκος Λέανδρος έχει επιμεληθεί σειρά εκδόσεων για τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα και στο παρελθόν διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και υπεύθυνος ερευνών για την αγορά του βιβλίου και τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες κυρίως σε θέματα που αφορούν στα οικονομικά των Μέσων, στην Κοινωνία της Πληροφορίας, στη βιομηχανική αναδιάρθρωση και στην κοινωνική ασφάλιση. Επίσης, είναι συγγραφέας των βιβλίων "Μαζικά έντυπα επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οικονομικές και τεχνολογικές προσεγγίσεις" (Εκδόσεις Δελφίνι) και "Πολιτική Οικονομία των ΜΜΕ: Η αναδιάρθρωση της βιομηχανίας των Μέσων στην εποχή της πληροφορικής επανάστασης" (Εκδόσεις Καστανιώτη).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.