Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο καρκίνος παρά τοις αρχαίοις Έλλησιν ιατροίς
Συγγραφέας:   Αριστοτέλης Π. Κούζης


Ο καρκίνος παρά τοις αρχαίοις Έλλησιν ιατροίς
"Η μελέτη ημών αύτη περί καρκίνου ψιχίον προς ψιχίον συνειλεγμένη εκ της πολυτόμου και πολυτίμου βιβλιοθήκης των αρχαίων, περιλαμβάνει τας γνώσεις των πάλαι Ελλήνων ιατρών από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι του 1453... Ο καρκίνος, νόσος τοσούτω διαδεδομένη και ης τα θύματα τόσω πολυάριθμα, ην αδύνατον να διαφύγη την παρατήρησιν των βαθέων ερευνητών της αρχαιότητος και να μη επισύρη επ΄ αυτού την προσοχήν, απ΄ αυτών έτι των αρχαιοτάτων χρόνων. Πράγματι δε διά της αναγνώσεως της ημετέρας μελέτης πας τις πείθεται, ότι ο καρκίνος, ου μόνον ην γνωστός παρά τοις αρχαίοις, αλλ΄ ότι ούτοι πληρέστατα είχον κατανοήσει και πάσαν αυτού βαρύτητα...[...] (Αριστ. Κούζης, "Επίμετρον", σελ. 92)

Σημείωση: Φωτομηχανική ανατύπωση. Εισαγωγή, ευρετήριο: Δημ. Καραμπερόπουλος.

24χ17 εκ., 156 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Ιστορίας της Ιατρικής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.994 (Καρκίνος)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτριος Α. Καραμπερόπουλος (Επιμελητής) , Δημήτριος Α. Καραμπερόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-351-566-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-566-3
Βάρος: 0.399 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κούζης, Αριστοτέλης Π.
Ο Αριστοτέλης Π. Κούζης (1872-1961) γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και Γαλλία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εκλέχθηκε υφηγητής (1902), έκτακτος καθηγητής και το 1921 τακτικός καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της "Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών", του "Πανελληνίου Συνδέσμου κατά της Φυματιώσεως" και αντιπρόεδρος του "Συλλόγου προς περιστολήν των ελωδών νόσων", δείγμα των ενδιαφερόντων του για τα σοβαρά φθοροποιά νοσήματα της εποχής του· μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Βυζαντιολογικής Εταιρείας και συμμετείχε ως εισηγητής στις κριτικές επιτροπές του Συμβουλιδείου διαγωνισμού. Εξέδωσε από το 1905-1922 το Ιατρικό περιοδικό "Αρχεία ιατρικής", του οποίου ήταν διευθυντής και στο οποίο δημοσίευσε πολλές ιατρικές μελέτες καθώς και μελέτες στην Ιστορία της Ιατρικής. Η πραγματεία του "Ο αγών κατά της φθίσεως" βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο κατά της Φυματιώσεως. Ίδρυσε το 1927 την Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας της Ιατρικής. Διετέλεσε υφυπουργός Υγιεινής στην κυβέρνηση Κων. Δεμερτζή (1935-1936). Έγραψε πολλά άρθρα στη "Μεγάλη ελληνική εγκυκλοπαίδεια" και στην "Εγκυκλοπαίδεια Ηλίου". Ίδρυσε το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο και το Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" (1935) του οποίου ήταν ισόβιος πρόεδρος. Το 1932 εκλέχθηκε Ακαδημαϊκός.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.