Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λειτουργικός αναλφαβητισμός, σχολικός αποκλεισμός και σχολικός πόνος
(Ποσοτική και ποιοτική εικονογράφηση του λειτουργικού αναλφαβητισμού στο γυμνάσιο, καθώς και μιας παιδαγωγικής παρέμβασης για την καταπολέμησή του)

Offer

21χ14 εκ., 261 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 302.224 4 (Αναλφαβητισμός)
Άλλα πρόσωπα: Αποστόλης Ανδρέου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-236-845-9
ISBN (10ψήφιο): 960-236-845-4
Βάρος: 0.398 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
17.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1952. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille 1 της Γαλλίας. Συνεργάστηκε ως ερευνητής και δίδαξε στο Ινστιτούτο Διδακτικής και Παιδαγωγικών του ιδίου Πανεπιστημίου. Από το 1976, που επέστρεψε στην Κύπρο, εργάζεται ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το 1997 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με Άριστα (ομόφωνα) καταθέτοντας τη διατριβή του με τίτλο "Λειτουργικός αναλφαβητισμός: Σχολικός αποκλεισμός και σχολικός πόνος", η οποία εκδόθηκε σε βιβλίο τον ίδιο χρόνο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Έχει διδάξει ως επισκέπτης αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Aix-Marseille 1, ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και στην Παιδαγωγική Ακαδημία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει διενεργήσει δεκάδες ερευνητικές εργασίες και μελέτες σε θέματα που αφορούν στα πεδία της σχολικής αποτυχίας, λειτουργικού αναλφαβητισμού, βίας στο σχολείο, αγωγής υγείας, ναρκωτικών κ.α. Έχει κληθεί και συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια καταθέτοντας ανακοινώσεις στα πιο πάνω θέματα. Διετέλεσε μέλος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου από της ιδρύσεως του το 2001 μέχρι το 2010. Είναι μέλος του Συμβουλίου Εγκληματικότητας από της ιδρύσεώς του, το 2004. Είναι Επιστημονικός Συντονιστής του Κυπριακού Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο, των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και του Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο καθώς και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.