Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές και μορφές σχεδίου
Συγγραφέας:   Wucius Wong


Αρχές και μορφές σχεδίου
Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε που εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο για το σχέδιο με τίτλο "Βασικές Αρχές του Δισδιάστατου Σχεδίου". Από τότε έγραψα ακόμα τρία βιβλία: "Αρχές του τρισδιάστατου Σχεδίου" το 1977, "Βασικές Αρχές Σχεδίου με Χρώμα" το 1987 και "Αρχές τρισδιάστατου Σχεδίου" το 1988.
Καθένα ήταν ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα. Χρησιμοποίησα όμως μια κοινή ορολογία και ένα κοινό τρόπο προσέγγισης και για τα τρία. Η τακτική αυτή ώθησε τον έκδοση μου αλλά και εμένα προσωπικά στην αναζήτηση της συγγραφής ενός βιβλίου που θα ήταν "συνδυαστικό". Θα περιείχε δηλαδή μια γενική εισαγωγή και γλωσσάρι και τις απαραίτητες παραπομπές και που τελικά θα συνδύαζε τα τρία βιβλία σ΄ ένα ενιαίο σύνολο. Επειδή όμως υπάρχει ένα όριο σε μέγεθος, αυτός ο τόμος δεν περιλαμβάνει το βιβλίο με τίτλο "Αρχές Σχεδίασης με Χρώμα". το οποίο καθώς περιέχει τη θεωρία των χρωμάτων μπορεί να παραμείνει ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα.
Το πρώτο μέρος "Βασικές Αρχές του Δισδιάστατου Σχεδίου" αναφέρει τους κανόνες των επιπέδων αφηρημένων σχεδίων.
Το δεύτερο μέρος "Σχεδιασμός δύο Διαστάσεων" ασχολείται με τη δημιουργία του τρόπου και με έμφαση στην αντιπροσωπευτική ή απεικονιστική εμφάνιση.
Στο τρίτο μέρος "Τρισδιάστατος Σχεδιασμός" εξετάζεται η χρήση των γραμμικών και διαγραμμικών υλικών στην δημιουργική μεταφορά των ελεύθερων αντικειμένων στην πραγματικότητα.
Και τα τρία μέρη έχουν αμοιβαία και αναπόσπαστη σχέση μεταξύ τους καθώς κατά κανόνα στο καθένα χρησιμοποιούνται οι ίδιες βασικές αρχές των σχεδίων, αλλά σε διαφορετικά επίπεδα.
W. Wong


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 353 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 741.2 (Σχέδιο (ζωγραφική) )
Άλλα πρόσωπα: Τάσος Πολίτης (Μεταφραστής) , Τάσος Πολίτης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-411-169-5
ISBN (10ψήφιο): 960-411-169-8
Βάρος: 0.682 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.