Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό
(Τήρηση λογαριασμών: Πελάτες, χρεώσεις)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Γ. Κόμινης


Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό
Κάθε ξενοδοχειακή εφαρμογή περιλαμβάνει τρεις κύριες ενότητες, οι οποίες θα αποτελέσουν και τον κορμό της μελέτης της λειτουργίας της Υποδοχής (reception) των ξενοδοχείων:
1. Κρατήσεις: Στην πρώτη Ενότητα έχουν συγκεντρωθεί οι εργασίες που αφορούν τις κρατήσεις, δηλαδή ενημερώνονται το αρχείο κρατήσεων, τα πλάνα κρατήσεων, τα πρακτορεία και τα συμβόλαια allotment, ώστε να παρέχονται στοιχεία των κρατήσεων, reports, ακόμη και για τις εκκρεμείς κρατήσεις, no show, ακυρωμένες, transfers κ.λπ,
2. Reception: Η ενότητα καλύπτει τις εργασίες της Υποδοχής και περιλαμβάνει αφίξεις, αναχωρήσεις, πληροφορίες για τους παραμένοντες πελάτες, reports για την προβλεπόμενη κίνηση και το συντονισμό των τμημάτων του ξενοδοχείου.
3. Main Courante: Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει όλες τις σχετικές εργασίες με τους λογαριασμούς των πελατών και χρεωστών, τιμοκαταλόγους και τη διαδικασία κλεισίματος ημέρας με την παράλληλη εκτύπωση των απαραιτήτων βιβλίων που προβλέπονται από τον ΚΒΣ.
Η ξενοδοχειακή εφαρμογή Ερμής περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω τριών ενοτήτων και τις ενότητες:
1. M.I.S.: Ο τίτλος της ενότητας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Management Information System. Οι εργασίες της ενότητας περιλαμβάνουν στατιστικά στοιχεία και γραφικές παραστάσεις.
2. Ιστορικό: Πρόκειται για το ιστορικό αρχείο πελατών και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εξυπηρέτηση των πελατών. Αφορά κυρίως τις δημόσιες σχέσεις της επιχείρησης.
3. Συντήρηση: Η ενότητα αυτή αποτελείται από βοηθητικά προγράμματα που χρησιμεύουν για την εγκατάσταση της εφαρμογής, τη φύλαξη ή επαναφορά στοιχείων και προγράμματα διόρθωσης αρχείων και προεκτύπωσης θεωρημένων εντύπων.

24χ17 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-141-9
ISBN (10ψήφιο): 960-390-141-5
Βάρος: 0.216 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
7.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.11
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.