Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνιολογία και ψυχολογία του τουρισμού
Συγγραφέας:   Περικλής Ν. Λύτρας


Κοινωνιολογία και ψυχολογία του τουρισμού

Το μικρό αυτό πόνημα, αναφέρεται στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, και συγκεκριμένα στην ειδικότητα των -Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων-, αφορά το γνωστικό πεδίο της Κοινωνιολογίας και της Ψυχολογίας Τουρισμού. Ο γενικός σκοπός της συγγραφής αυτής της ενότητας είναι:
- Η ανάπτυξη γνώσεων και η κριτική αντιμετώπιση των κλάδων τόσο της τουριστικής κοινωνιολογίας όσο και της τουριστικής ψυχολογίας.
- Η κατανόηση της σημαντικότητας του ατόμου ως κοινωνικού και ατομικού όντος μέσα στη σύγχρονη πολύπλοκη και πολυσύνθετη κοινωνία.
- Η αναγνώριση των διαφορών μεταξύ ατόμων και λαών σε θέματα κουλτούρας, νοοτροπίας, στάσεων, αξιών και ο σεβασμός αυτών των διαφορών.
- Η κατανόηση της συμπεριφοράς του τουρίστα - καταναλωτή της εποχής μας, η οποία παρουσιάζει σημαντικότατες αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
- Η κατανόηση των επιρροών και αλληλεπιδράσεων του τουρισμού τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
- Η ανάπτυξη ικανότητας επικοινωνίας και η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των ανθρώπινων κοινωνικών σχέσεων στην επαγγελματική και προσωπική ικανοποίηση.
Η συγγραφή αυτή εντόπισε το ενδιαφέρον της στην ολοκληρωμένη, σαφή, ακριβή και ταυτόχρονα επιστημονικά -προσιτή- στους σπουδάζοντες τον τουρισμό, ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων της σύγχρονης κοινωνιολογίας και ψυχολογίας του τουρισμού σε ελληνική και σε διεθνή κλίμακα.
Αν το εγχείρημα αυτό είναι πραγματικά πετυχημένο, θα το κρίνουν αυτές και αυτοί στους οποίους και απευθύνεται...


24χ17 εκ., 208 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-142-6
ISBN (10ψήφιο): 960-390-142-3
Βάρος: 0.445 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
15.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.74
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, μονογραφιών και συγγραμμάτων, καθώς επίσης και διαφόρων άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών εκδόσεων, Σύμβουλος εκδόσεων, καθώς επίσης αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.