Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό
(Διαδίκτυο και τουρισμός: Κρατήσεις, αφίξεις σε ξενοδοχειακή εφαρμογή)

Εφαρμογές Η/Υ στον τουρισμό
Η Πληροφορική έχει φέρει επανάσταση στην ανθρώπινη κοινωνία. Σήμερα έχει εφαρμογές σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα. Ο τουρισμός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να παρουσιάσει τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ώστε να διευκολυνθούμε σε κάθε τουριστική δραστηριότητα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το αναλυτικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το μάθημα Εφαρμογές Η/Υ στον Τουρισμό, το οποίο διδάσκεται στη Β΄ τάξη του 1ου κύκλου των TEE, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο, "Διαδίκτυο και τουρισμός" (κεφάλαια 1 -3), δίνονται οι απαραίτητες γνώσεις ώστε ο μαθητής να γνωρίσει το Διαδίκτυο και να μάθει να το χρησιμοποιεί ειδικότερα σε τουριστικές εφαρμογές, όπως σύνδεση σε ιστοσελίδες ξενοδοχείων και τουριστικών οργανισμών, εικονικές on line κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία ή θέσεων σε αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.
Στο δεύτερο μέρος, "Κρατήσεις, αφίξεις σε ξενοδοχειακή εφαρμογή" (κεφάλαια 4-6), παρουσιάζεται η ξενοδοχειακή εφαρμογή ΕΡΜΗΣ. Οι μαθητές θα γνωρίσουν να καταχωρούν καρτέλες πρακτορείων και εταιρειών, συμβόλαια allotment και τιμοκαταλόγους, να κάνουν κρατήσεις κάθε είδους, να εμφανίζουν και να αναλύουν τα πλάνα κρατήσεων καθώς και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα δωματίων. Επίσης, θα μάθουν να καταχωρούν αφίξεις, αλλαγές δωματίων, αλλαγές συμφωνίας καν αλλαγές πρακτορείων, να διεκπεραιώνουν το κλείσιμο της ημέρας και να εκτυπώνουν αναφορές.
Κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από αρκετές και ποικίλες ασκήσεις ώστε να μπορέσουν να αφομοιωθούν όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.
Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για όσους σπουδάζουν τις τουριστικές εφαρμογές αλλά και για όσους εργάζονται στο χώρο αυτό. (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 164 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-143-3
ISBN (10ψήφιο): 960-390-143-1
Βάρος: 0.355 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.