Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανιμασιόν
(Ψυχαγωγία και άθληση στον τουρισμό)

Ανιμασιόν
Η αναζήτηση του καινούργιου, η προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας νέας διεργασίας, η απόπειρα δημιουργίας μια νέας προοπτικής πάντοτε ενέχει σοβαρούς κινδύνους ατελούς προσέγγισης, εάν δεν ληφθούν υπόψη όλες εκείνες οι παράμετροι που συνθέτουν το νέο φαινόμενο. Σε αυτές τις περιπτώσεις κοινός τόπος εξάλειψης των όποιων κινδύνων είναι η προσφυγή στη διεπιστημονική ανάλυση, η οποία είναι σε θέση να δώσει, από μόνη της, το πλαίσιο της πανεπιστημονικότητας ενός φαινομένου, καλύπτοντας τις όποιες εγγενείς αδυναμίες.
Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση διερεύνησης ενός σχετικά καινούργιου επαγγέλματος και μιας νέας ποιοτικής υπηρεσίας, όπως είναι αυτή που αφορά την τουριστική ψυχαγωγία και άθληση, πιο γνωστή ως τουριστική animation.
Η έναρξη της διαδικασίας ανάπτυξης της τουριστικής ψυχαγωγίας - άθλησης στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 του προηγούμενου αιώνα βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο στις ανάγκες της τότε ξενοδοχειακής αγοράς, με κυριότερη επιδίωξη και στόχο την αθλητική ικανοποίηση στη διάρκεια της ημέρας και μια περιορισμένης εμβέλειας βραδινή διασκέδαση.
Από την πρωτόλεια αυτή έκφραση της ξενοδοχειακής animation, μέχρι τη σημερινή ανάπτυξη και τη θεσμική ολοκλήρωση της έχει διανυθεί μια μεγάλη απόσταση, τόσο σε επίπεδο πρακτικής λειτουργίας όσο και σε επίπεδο θεωρητικής προσέγγισης της.
Η ψυχαγωγία - άθληση στον τουρισμό της εποχής μας εκ των πραγμάτων βασίζεται στην πολυεπιστημονικότητα και στη διεπιστημονικότητα της ανάλυσης και ερμηνείας της και σ΄ αυτό το προλογικό σημείωμα μου θα επιχειρήσω να καταδείξω κάποιες από τις κυριότερες κοινοτικές, ψυχολογικές και πολιτιστικές διαστάσεις της, που έχουν και ιδιαίτερο διεθνολογικό ενδιαφέρον.
Πρόκειται για διαστάσεις σύγχρονες, οι οποίες βασίζονται στα σημερινά δεδομένα της Κοινωνικής και Εφαρμοσμένης Πειραματικής Ψυχολογίας και φωτίζουν μια νέα οπτική σκοπιά της animation μέσα από τις Κοινωνικές, τις Ανθρωπιστικές αλλά και τις Παιδαγωγικές Επιστήμες.

24χ17 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-390-147-1
ISBN (10ψήφιο): 960-390-147-4
Βάρος: 0.428 κιλά
Εκδότης: Interbooks
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.85
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, μονογραφιών και συγγραμμάτων, καθώς επίσης και διαφόρων άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών εκδόσεων, Σύμβουλος εκδόσεων, καθώς επίσης αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.