Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Β΄ γυμνάσιον αρρένων Αθηνών
(Η εποχή των χαστουκιών)
Συγγραφέας:   Σόνια Γελαδάκη


Offer
Το Μουσείο της Παιδείας του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το βιβλίο αυτό για το "Β΄ γυμνάσιον αρρένων Αθηνών". Το βιβλίο αυτό είναι προϊόν ερευνητικού προγράμματος που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 1998-99 με αντικείμενο τα "Ιστορικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας". Στο πλαίσιο εκείνου του προγράμματος, την έρευνα για το συγκεκριμένο σχολείο συντόνισε η συγγραφέας, συνεργάτιδα τότε του Μουσείου, διδάκτωρ κυρία Σόνια Γελαδάκη.
Το σχολείο που παρουσιάζεται εδώ είναι το δεύτερο σε αρχαιότητα Γυμνάσιο της πρωτεύουσας, και στη μακρά πορεία του από τα μέσα του 19ου αιώνα τροφοδότησε την αθηναϊκή και την ελληνική κοινωνία με στελέχη, ορισμένα από τα οποία έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Κατά καιρούς, μάλιστα, το εκπαιδευτήριο περιβλήθηκε με όχι τυχαία φήμη, χάρη στο σώμα των καθηγητών του (και ιδιαίτερα του γυμνασιάρχη του), την εύρυθμη λειτουργία του, το διδακτικό του έργο και την παίδευση μαθητών που διέπρεψαν σε ποικίλους κλάδους. Περνώντας από διάφορες φάσεις, το εκπαιδευτήριο σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί σε μια περιοχή που το αναγκάζει να διαμορφώσει ένα καινούργιο πρότυπο μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα της πολυπολιτισμικής Αθήνας. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 387 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.495 9 (Σχολεία - Ελλάς - Ιστορία )
Άλλα πρόσωπα: Ε.Κ.Π.Α. Φιλοσοφική Σχολή. Μουσείο της Παιδείας (Φορέας)
ISBN: 978-960-382-610-1
ISBN (10ψήφιο): 960-382-610-3
Βάρος: 0.668 κιλά
Εκδότης: Κάκτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
19.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γελαδάκη, Σόνια
Η Σόνια Γελαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στην ίδια σχολή ολοκλήρωσε το 1998 τη διδακτορική της διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Έχει διδάξει σε σχολεία της Βοιωτίας και της Αθήνας, στη Φιλοσοφική Σχολή και τα ΤΕΙ Αθηνών, ενώ έχει συνεργαστεί με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προγραμμάτων Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες σύνταξης και αξιολόγησης διδακτικού υλικού Ιστορίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Υπήρξε εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια, ενώ άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα ιστορικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διδάσκει το μάθημα Εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί θεσμοί στην Ευρώπη στους φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.