Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι διαδικασίες αξιολόγησης έγκρισης επενδυτικών σχεδίων

Offer
Ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος στην πραγμάτωση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων και στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην περιφέρεια αποτελούν τον πυρήνα της μελέτης της κας Χρυσάνθης Μαλωμένου, στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και καθηγήτριας-συμβούλου (ΣΕΠ) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Τραπεζική Επιστήμη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Η ανάλυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις παραγωγικές επενδύσεις, όπως αυτό διαμορφώθηκε διαχρονικά, γίνεται κατά τρόπο πλήρη και συστηματικό. Η εξέλιξη της στόχευσης των αναπτυξιακών νόμων, η διερεύνηση των στατιστικών δεδομένων που συνδέονται με την εφαρμογή τους και οι επιδράσεις των διατάξεων τους στην περιφερειακή ανάπτυξη, εξετάζονται μέσα από το πρίσμα των αυστηρών διαδικασιών αξιολόγησης των ιδρυμάτων διαχείρισης των προγραμμάτων δανεισμού και παροχής εγγυήσεων.

Ολόκληρο το φάσμα των ιδρυμάτων αυτών, που συγκροτούν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας και η μεθοδολογία που εφαρμόζουν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων περιγράφονται και αξιολογούνται από τη συγγραφέα. Η θεωρητική της κατάρτιση και η πρακτική της εμπειρία της επιτρέπουν να διατυπώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις και να οριοθετεί τη συμβολή των τραπεζών στην περιφερειακή ανάπτυξη στις πραγματικές της διαστάσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυτές αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά και δοκιμασμένα νέα μέσα της περιφερειακής πολιτικής. Η ταχύτατη προσαρμογή της δραστηριότητας τους στις ανάγκες της αγοράς, ο καινοτομικός τους προσανατολισμός, η χωροθετική τους ευελιξία και η αυξημένη συμμετοχή της αμοιβής της εργασίας στη διάρθρωση του κόστους των προϊόντων τους καθιστούν τις επιχειρήσεις αυτές καίριο στοιχείο της οικονομικής προόδου. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και σημαντικό μέρος των πελατών των τραπεζικών ιδρυμάτων. Η ενίσχυση τους επομένως με τα αναγκαία κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα για την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών τους στόχων αποτελεί άμεση συμβολή των χρηματοδοτικών οργανισμών στην περιφερειακή ανάπτυξη. [...]

(από τον πρόλογο του καθ. Νικ. Κόνσολα)

27χ14 εκ., 388 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
ISBN: 978-960-02-1668-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1668-1
Βάρος: 0.759 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπαλωμένου, Χρυσάνθη Κ.
Η Χρυσάνθη Μπαλωμένου είναι Πολιτικός Επιστήμων, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (Μ.Sc.) και είναι Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Είναι Μελετήτρια Μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ασχολείται με θέματα ανάπτυξης δικτύου και προώθησης πωλήσεων. Διδάσκει, υπό την ιδιότητα της Καθηγήτριας-Συμβούλου, θέματα που άπτονται του αντικειμένου "Τραπεζικό Περιβάλλον", στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Τραπεζική" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.), ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.). Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων, έχει συμμετάσχει, ως εισηγήτρια, σε πολλά διεθνή και εθνικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει έργο σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, σε θέματα σχετικά με την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των Διαρθρωτικών της Ταμείων και Χρηματοπιστωτικών Οργάνων της, τον συντονισμό των Οργάνων άσκησης Περιφερειακής Πολιτικής σε ευρωπαϊκό-εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και με την διευκόλυνση πρόσβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο Τραπεζικό Σύστημα, μέσω του θεσμού των Εταιρειών Αμοιβαίων Εγγυήσεων και Ταμείου Εγγυοδοσίας. Οι αλλαγές του οικονομικού γίγνεσθαι, που λαμβάνουν χώρα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένεκα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), συντελούν στη διαμόρφωση ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας, λόγω της σύγκλισης των οικονομιών των Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δη εκείνων του Ευρωσυστήματος. Κατά συνέπεια, η εν λόγω οικονομική συγκυρία έχει επιφέρει αλλαγές και στις εν γένει οικονομικές συνθήκες της Χώρας μας, δημιουργώντας μεν πολλαπλά οφέλη για τις Τράπεζες αλλά ταυτόχρονα και αύξηση του ανταγωνισμού στην τραπεζική αγορά, η οποία εντείνεται έτι περαιτέρω από την απελευθέρωση του Τραπεζικού Συοτήματος. Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η συμβολή του Τραπεζικού Συστήματος στην στήριξη και ανάπτυξη της Οικονομίας είναι ουσιαστική και αδιαμφισβήτητος. Το βιβλίο αυτό, βασιζόμενο στα ανωτέρω πλαίσια, έχει ως κύρια αποστολή την, ανά κατηγορία πιστωτικών ιδρυμάτων, εξέταση του Ελληνικού Τραπεζικού Συοτήματος, παρουσιάζοντας τις διαδικασίες που αυτά εφαρμόζουν κατά την αξιολόγηση και έγκριση επενδυτικών σχεδίων, εστιάζοντας στην επίδραση τους στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Κατά συνέπεια, στοχεύει να συμβάλλει στην καλύτερη γνώση των Ελληνικών Τραπεζικών και Ειδικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, καθώς και στην ανάδειξη της σπουδαιότητας των χρηματοδοτήσεων τους και των, σε αυτές περιλαμβανομένων, διαδικασιών αξιολόγησης και έγκρισης επενδυτικών σχεδίων, για την εν γένει Ανάπτυξη της Χώρας και δη για την Περιφερειακή της Ανάπτυξη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.