Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ταλαντώσεις και κύματα

No Cover
Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στην κατ΄ αρχή κάλυψη της περιοχής των Μηχανικών Ταλαντώσεων και Κυμάτων, όπως διδάσκεται σήμερα σε προπτυχιακό - και μέχρις ενός σημείου σε μεταπτυχιακό - επίπεδο στις πανεπιστημιακές σχολές Μηχανικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επί πλέον όμως εισάγει ένα καινούργιο τρόπο θεώρησης του θέματος: Εξετάζει το φαινόμενο της ταλάντωσης και του κύματος ως ενεργειακής συναλλαγής μεταξύ στοιχείων που εναποθηκεύουν ενέργεια, όπως μεταξύ ελαστικών στοιχείων, π.χ. ελατηρίων, και αδρανειακών στοιχείων, π.χ. μαζών, μεταξύ δηλ. φορέων δυναμικής και κινητικής ενέργειας αντίστοιχα.

Αυτό επιτρέπει τη γενικευμένη μελέτη των σχετικών προβλημάτων όχι μόνο για μηχανικά, αλλά επίσης και για ηλεκτρικά, μαγνητικά, ηλεκτρομαγνητικά, υδραυλικά κλπ. προβλήματα. Γενικά δεν προστρέχει στη χρήση αριθμητικών μεθόδων, αλλά χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο αναλυτικές μεθόδους της Νευτώνειας Μηχανικής, όσο και της Αναλυτικής Μηχανικής Leibnitz. Συγκεκριμένα για την κατανόηση και χρήση του επαρκούν μόνο βασικές γνώσεις απειροστικού λογισμού και διαφορικών εξισώσεων.

29χ21 εκ., 336 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-411-332-3
ISBN (10ψήφιο): 960-411-332-1
Βάρος: 1.16 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παϊπέτης, Στέφανος Α.
Ο Στέφανος Παϊπέτης είναι ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ερευνητική περιοχή του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά και υπήρξε υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας, ενώ πολλά βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.