Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μακροοικονομική
(Μια εισαγωγή σε προχωρημένες μεθόδους)
Συγγραφέας:   William Scarth


Offer
Μέσω μιας επισκόπησης της σύγχρονης διαμάχης στη Μακροοικονομική, το βιβλίο αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στα διδακτικά βιβλία ενδιάμεσης δυσκολίας και στο πιο προχωρημένο υλικό. Εστιάζει σε πρόσφατες μελέτες που τονίζουν παράλληλα την αυστηρότητα της νεοκλασικής προσέγγισης και την αποτυχία της αγοράς που αποτελεί την ουσία της κεϋνσιανής παράδοσης. Στο προχωρημένο προπτυχιακό επίπεδο, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς, ενώ στο μεταπτυχιακό επίπεδο είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στη μελέτη επιστημονικών περιοδικών και πιο προχωρημένων ερευνητικών μονογραφιών.
Η κατανόηση του υλικού από τον αναγνώστη ενισχύεται μέσω των πολλών ερωτήσεων εξάσκησης.

24χ17 εκ., 378 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Δώρα Κοσμά (Μεταφραστής) , Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φορέας) , Γεώργιος Β. Ξηλωμένος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-218-390-8
ISBN (10ψήφιο): 960-218-390-Χ
Βάρος: 0.674 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
28.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο William Scarth έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τις πολιτικές σταθεροποίησης που αντιμετωπίζουν οι μικρές ανοικτές οικονομίες, τον αποπληθωρισμό, τη μείωση του ελλείμματος, τα προβλήματα μη μοναδικότητας και τις επιδράσεις των θεσμικών αλλαγών στα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά σταθεροποίησης της μακροοικονομίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων σε εισαγωγικό επίπεδο (μόνος του και σε συνεργασία με τον William Baumol και τον Alan Blinder) και σε ενδιάμεσο επίπεδο (με τον Greg Mankiw). Πέρα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο McMaster και σε άλλα πανεπιστήμια στον Καναδά, την Αγγλία και την Αυστραλία, ο καθηγητής Scarth είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο C.D. Howe, το κορυφαίο μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο μελετών πολιτικής του Καναδά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.