Τεχνική Mηχανική I. Στατική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τεχνική Mηχανική I. Στατική

Στατική

Στέφανος Α. Παϊπέτης

24.38€ -21% 19.26€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604114740

  • Κατηγορίες:

    Εκπαίδευση | Παιδαγωγική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Ίων

Το βιβλίο πραγματεύεται, στον πρώτο τόμο τα θέματα της Στατικής από το μεγάλο εύρος της επιστήμης της Τεχνικής Μηχανικής.

Στην παρουσίαση της ύλης ακολουθήθηκε ο σύγχρονος τρόπος, που εφαρμόζεται ευρύτατα σε βιβλία προπτυχιακού επιπέδου, με τα σχήματα στο διευρυμένο περιθώριο, ώστε να ακολουθούν από κοντά το κείμενο. Από την άλλη μεριά υιοθετήθηκε αυστηρά επαγωγική μέθοδος στη δομή της ύλης. Έτσι τα βασικά προβλήματα εμφανίζονται στις αντίστοιχες περιοχές από τις απλές καταστάσεις προς τις περίπλοκες. Συγκεκριμένα ξεκινάμε πάντα από τα προβλήματα του υλικού σημείου, προχωρούμε στα συστήματα υλικών σημείων, στο απαραμόρφωτο σώμα και τα συστήματα απαραμόρφωτων σωμάτων. Επίσης μελετάμε πρώτα τη στατική, μετά τη κινηματική και τέλος τη δυναμική, ενώ τα επίπεδα προβλήματα προηγούνται πάντα από τα τρισδιάστατα. Δίνονται άφθονα παραδείγματα και εφαρμογές καθώς και άλυτα προβλήματα για εξάσκηση.

Στέφανος Α. Παϊπέτης

Στέφανος Α. Παϊπέτης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Παϊπέτης είναι ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ερευνητική περιοχή του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά και υπήρξε υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας, ενώ πολλά βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
257
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.762 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση