Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία
(Μεθοδολογική προσέγγιση δραστηριοτήτων: Χρήσιμος θεωρητικός και πρακτικός οδηγός για όσους εκπαιδεύουν παιδιά προσχολικής ηλικίας)
Συγγραφέας:   Νίκη Εξάρχου


Βιωματική μάθηση στην προσχολική ηλικία
Τα ερεθίσματα που δέχεται το άτομο από το άμεσο φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον κατά τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής του επιδρούν αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των ψυχοσωματικών και διανοητικών του ικανοτήτων. Κατά το διάστημα αυτό, την αναπόφευκτη αδυναμία του οικογενειακού περιβάλλοντος να καλύψει απόλυτα την ομαλή, ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων του παιδιού, καλείται να αναπληρώσει η προσχολική εκπαίδευση.
Η φοίτηση σε σχολεία προσχολικής αγωγής δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτική προγράμματα, να αναπτύξουν κοινωνικότητα, αυτοπεποίθηση, πρωτοβουλίες και δεξιότητες, που θα τα κάνουν ικανά να αντιμετωπίζουν προβληματισμούς και δυσκολίες στην καθημερινή κοινωνική και οικογενειακή ζωή, με λίγα λόγια να προετοιμαστούν για μια ομαλή κοινωνική ένταξη.
Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι το βιβλίο να χρησιμοποιηθεί ως πρακτικός οδηγός σε όσους ασχολούνται με την αγωγή και την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε θέματα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μεθοδολογικές προσεγγίσεις δραστηριοτήτων από πολλές περιοχές μάθησης.

24χ17 εκ., 230 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
ISBN: 978-960-6622-04-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6622-04-5
Βάρος: 0.47 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Νίκη Έξαρχου γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων (Ζ.Π.Α.Ι.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Ι.Δ.Ε. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Νυρεμβέργης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της ειδικότητάς της στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Είναι επιστημονική συνεργάτις του Οργανισμού Εκπαίδευσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΟΕΕΚ). Έχει την πιστοποίηση του Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και διδάσκει σε ΠΕΚ, ΚΕΚ, ΙΕΚ επί σειρά ετών. Από το 1992 είναι Σχολική Σύμβουλος και συμμετέχει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Arion, Hellio, Comenuis. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και έρευνες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.