Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτισμική διαχείριση και περιφερειακή ανάπτυξη
(Σχεδιασμός πολιτιστικής πολιτικής και πολιτιστικού προϊόντος)
Συγγραφέας:   Ευγενία Π. Μπιτσάνη


Πολιτισμική διαχείριση και περιφερειακή ανάπτυξη
Ο πολιτισμός αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη προόδου και ευημερίας των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς συνδέεται με τον ελεύθερο χρόνο και την ελεύθερη δημιουργία. Οι εθνικοί και τοπικοί πολιτισμοί είναι οι συγκεκριμένες μορφές εμφάνισης του πολιτισμού σε χρόνο και τόπο. Ενσωματώνουν τις ιστορικές, εθνικές, γλωσσικές, θρησκευτικές παραδόσεις, τις κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις, τη γεωγραφία, το κλίμα και γενικότερα το χώρο όπου λαμβάνει χώρα η πολιτισμική δημιουργία. Έτσι, η ίδια η διαδικασία δημιουργίας και απόλαυσης πολιτισμικών αγαθών, από τη φύση της, ταυτίζεται με τη διαφορετικότητα, την ποικιλότητα και την ετερομορφία. Οι τοπικές κοινωνίες, σε όλες τις μορφές τους (κοινότητα, πόλη, περιφέρεια), είναι συνεπώς οι φυσικοί φορείς διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας. Ο τοπικός πολιτισμός αναδεικνύεται σε προνομιακό πεδίο άσκησης τοπικής ή περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής. Όμως πώς ασκείται αυτή η πολιτική από τις τοπικές κοινωνίες; Ποια πεδία πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα; Πώς εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση;
Το παρόν βιβλίο είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιήσει κατ΄ αρχήν τις ανάγκες διδασκαλίας των φοιτητών που ενδιαφέρονται για την πολιτική επί του πολιτισμού. Συνδυάζει το θεωρητικό πλαίσιο με την πρακτική εμπειρία, όπως προκύπτει από την εφαρμογή πολιτιστικών πολιτικών σε άλλες χώρες, στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Παράλληλα, δίνει απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί (βουλευτές, δήμαρχοι), οι τεχνοκράτες σχεδιαστές πολιτικής και οι υπεύθυνοι των τοπικών κοινωνιών ή των πολιτισμικών οργανισμών.
Είναι βέβαιο ότι όσοι ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την πολιτιστική πολιτική, την περιφερειακή ανάπτυξη και τις πόλεις, θα βρουν σε αυτό το βιβλίο ένα πρώτης τάξεως βοήθημα για το δύσκολο έργο τους.

24χ17 εκ., 310 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.4 (Πολιτιστική πολιτική), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
ISBN: 978-960-6619-02-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6619-02-8
Βάρος: 0.533 κιλά
Εκδότης: Διόνικος
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ευγενία Μπιτσάνη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας του ΤΕΙ Καλαμάτας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και το Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές αναπτυξιακές και συμβουλευτικές εταιρείες. Έχει διευθύνει ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για θέματα τοπικής ανάπτυξης, πολιτισμού και πολιτιστικής διαχείρισης. Είναι συγγραφέας πλήθους άρθρων στα ελληνικά και τα αγγλικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.