Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο δρόμος προς την εφηβεία
(Αγόρι ή κορίτσι: Πρόγραμμα ψυχικής, σεξουαλικής υγείας: Βιβλίο εκπαιδευτικού Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεων του δημοτικού σχολείου)
Συγγραφέας:   Φωτεινή Χρυσάφη


Ο δρόμος προς την εφηβεία
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες είναι η προάσπιση και η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας και της κοινωνικής ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. Αυτοί είναι και δύο από τους σημαντικότερους στόχους της Αγωγής Υγείας.
Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζουν τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που εφαρμόζονται από εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Η Αγωγή Υγείας είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία που εμπλέκει για την επίτευξη των στόχων της τέσσερις βασικές δραστηριότητες: αυτές που έχουν ιατρικό χαρακτήρα, αυτές που έχουν παιδαγωγικό - μορφωτικό τύπο και αυτές που αφορούν δράσεις στο κοινοτικό - κοινωνικό και κοινωνικό - πολιτικό επίπεδο.
Η συγκεκριμένη έκδοση "Ο δρόμος προς την εφηβεία - Αγόρι ή Κορίτσι" στηρίζεται στη διδακτική μου εμπειρία ως δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση -στη γενική και ειδική αγωγή- και στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.
[...] (από τον πρόλογο της συγγραφέως)

24χ17 εκ., 117 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370.193 45 (Σεξουαλική αγωγή), 305.235 (Έφηβοι)
ISBN: 978-960-12-1346-0
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1346-5
Βάρος: 0.307 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Χρυσάφη, Φωτεινή
Η Φωτεινή Χρυσάφη γεννήθηκε στο Λόφο Πιερίας. Τις γυμνασιακές της σπουδές τις έκανε στο Γυμνάσιο Κατερίνης. Είναι κάτοχος του πτυχίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίστηκε το 1989. Από την πρώτη στιγμή κατέδειξε τις ευαισθησίες της στρεφόμενη στην αγωγή των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αναλαμβάνοντας την Ειδική τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κορινού. Το 1996 πέτυχε την εισαγωγή της για μετακπαίδευση στο Διδασκαλείο "Δημήτρης Γληνός" της Θεσ/νίκης, από όπου και αποφοίτησε μετά από σπουδές δύο ετών στην Ειδική Αγωγή. Από το 1998 ως το 2001 στελέχωνε το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ειδικού Δυναμικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Σήμερα κατέχει τη θέση της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Το 1985 είχε την πρώτη της επαφή με τη ζωγραφική φοιτώντας για 6 χρόνια στους δασκάλους Δερμεντζίδη Σ., Κυριαζάκο Γ., Σταθακόπουλο Αθ. και τη Βυζαντινή Αγιογραφία. Αποφοίτησε μετά από τετραετή παρακολούθηση την Καραπιπέρειο Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας του Κ. Ξενόπουλου. Συμμετείχε σε πληθώρα εκθέσεων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης φιλοτέχνησε την αφίσα "Ο πλανήτης πεθαίνει" που εκδόθηκε στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το ημερολόγιο Κυκλοφοριακής Αγωγής που εξέδωσε το 1998 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Πιερίας ενώ ήταν και η δημιουργός πληθώρας σκηνικών στα σχολεία που υπηρέτησε. Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε την ενασχόλησή της και με τα κοινά. Είναι μέλος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ειδικής Αγωγής Θεσ/νίκης, Γραμματέας του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Μέριμνα του Παιδιού" Κατερίνης και μέλος του Συλλόγυ Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν. Πιερίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.