EU Integration and the Future of Southeastern Europe
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

EU Integration and the Future of Southeastern Europe

Conference Sponsored by The Constantinos Karamanlis Institute for Democracy, The Konrad Adenauer Foundation

Συλλογικό έργο

14.31€ -24% 10.88€

The present volume is based on the proceedings of a conference on "EU Integration and the Future of Southeastern Europe", which was organized by the Constantinos Karamanlis Institute for Democracy and the Konrad Adenauer Foundation in Athens on June, 1st, 2002. Following the three-session structure around three major topics: "EU-enlargement -export of stability or import of instability?"," The process of the stabilization and association agreements with the European Union status and perspectives" and "The new European architecture and the future of Southeastern Europe.
Taking the question of European integration as a context for the evolution of Southeastern Europe, they seek to provide a comprehensive presentation of current issues, while presenting the points of view of all actors involved.
A second level of analysis is provided by the experience acquired so far through regional developments and the process of "Europeanization" on a case-to-case, and on a country-to-country basis.

κ.ά. (Εισηγητής)


Μαριέττα Γιαννάκου

Μαριέττα Γιαννάκου (Εισηγητής)

Η Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε το 1951 στο Γεράκι Λακωνίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της ΚΕ της ΝΔ, από το 1993 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Α΄ Αθήνας, ενώ έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής τρεις φορές (το 1984, το 1989 και το 1999). Έχει διατελέσει υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1990-1991). Το 2002, ορίστηκε εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου στη ΄΄Συντακτική Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης΄΄ που ασχολείται με τη θεσμική μεταρρύθμιση της ΕΕ. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Γιώργος Ν. Αναστασόπουλος (Εισηγητής)

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος εννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1935 στην Κηφισιά. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Συγκριτικό Δίκαιο στο King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στη δημοσιογραφία στο Medill School of Journalism, του Πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ. Διδάκτωρ του δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1953 στην Καθημερινή και συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, αρθρογράφος κ.ά. Χρημάτισε υπηρεσιακός Υφυπουργός Προεδρίας στις Κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή, 1977 και Γ. Ράλλη, 1981, και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής των εκλογών του 1981. Εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. το 1984, το 1989 και το 1994. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Πρόσκληση του 1992", μαζί με άλλους "Οριζόντια παραγωγή" (1994), "Τάσεις ενόψει της Διακυβερνητικής Διασκέψεως του 1996" (1995), "Διπλή απειλή για το κοινοτικό δίκαιο" (1996) και "Κοινές αρχές για ένα ευρωπαϊκό εκλογικό σύστημα" (1999). Το 2002, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 2003, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμορφωτικού Ιδρύματος που διοικεί τα Κολλέγια Αθηνών και Ψυχικού. Από τον Σεπτέμβριο του 2004 ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO και από τον Οκτώβριο του 2007 και για δύο έτη πρόεδρος της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO. Έφυγε από τη ζωή στις 12 Ιουλίου 2019, σε ηλικία 84 ετών.

Franz-Lothar Altmann (Εισηγητής)


Philip Dimitrov (Εισηγητής)


Constantin Ionescu (Εισηγητής)


Marko Zaja (Εισηγητής)


Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Π. Αρβανιτόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και γενικός διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου (Επιμέλεια)

Αναπληρώτρια καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen (1998). Από το 1999 έως το 2008 δίδαξε νεώτερη και σύγχρονη ιστορία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2008 είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας και διεθνούς πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεώτερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, των διατλαντικών σχέσεων και του ψυχρού πολέμου. Email: kbotsiou@uop.gr


Bernhard Lamers (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
188
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.31 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση