Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός παραγώγων προϊόντων στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά

Οδηγός παραγώγων προϊόντων στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά
[...] Το παρόν εγχειρίδιο παρουσιάζει τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα που έχουν εισαχθεί έως σήμερα στην ελληνική αγορά, εξηγώντας τη λειτουργία τους αλλά και παραθέτοντας ρεαλιστικά -βασισμένα σε ιστορικές τιμές-παραδείγματα για την ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση της
πρακτικής τους εφαρμογής και εν γένει χρησιμότητας.
[...] Η αγορά των παραγώγων προϊόντων αναδύεται σήμερα ως μία μεγάλη πρόκληση αναφορικά με την πληρότητα και το μέλλον της ίδιας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Η γνωριμία μας με αυτήν αλλά και η πιθανή συμμετοχή μας σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή, πρέπει να γίνεται με συστηματικό και ορθολογικό τρόπο, ώστε να μεγιστοποιούνται κάθε φορά οι πιθανότητες αποκόμισης θετικών εμπειριών και εν γένει αποτελεσμάτων, συμβάλλοντας στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του ίδιου του θεσμού. (από τον πρόλογο του Ν. Ηρ. Γεωργιάδη)


Σημείωση: Φορείς προώθησης και επικοινωνίας: Metapublications και Ελληνικός Επενδυτικός Όμιλος Α.Ε.Π.Ε.Υ.

24χ17 εκ., 185 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-86767-6-3
ISBN (10ψήφιο): 960-86767-6-2
Βάρος: 0.25 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
22.22
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ της Μ. Βρετανίας (I.S.M.A. Centre) ειδικευόμενος στις χρηματιστηριακές επιστήμες. Έχει εργαστεί ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή Μελετών και Αναλύσεων μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών στον ελληνικό χώρο. Έχει εκπονήσει ειδικές μελέτες για την κεφαλαιαγορά και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με θέματα μεταξύ των άλλων τη θεμελιώδη ανάλυση και τη σύγχρονη αποτίμηση των εισηγμένων εταιριών, τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος καθώς και τις επιδράσεις από τις υποτιμήσεις νομισμάτων στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι δημοσιεύσεις και οι απόψεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν σε γνωστά έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Super stocks - Η καλύτερη επενδυτική επιλογή και πώς να τη διακρίνετε".

Σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική. Κατόπιν εξετάσεων στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών έχει αποκτήσει το Πιστοποιητικό Συμβούλου Πελατών. Έχει παρουσιάσει μελέτες του για την κεφαλαιαγορά και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν σε γνωστά έντυπα της Ελλάδας, όπως τα περιοδικά "Χρήμα", "Έψιλον 7", καθώς και την εφημερίδα "το Βήμα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.