Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδική αγωγή
(Αναπτυξιακές διαταραχές και χρόνιες μειονεξίες)

Ειδική αγωγή
Υγεία είναι η άρτια σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου, με τη συνύπαρξη και συσχέτιση των οποίων διασφαλίζεται η φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, ώστε να προσαρμόζεται μέσα στο περιβάλλον που ζει.
Η υγεία αποτελεί προϋπόθεση του "ευ ζειν" και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Η παροχή υγείας προς όλους τους πολίτες αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Αν ένας υγιής έχει δικαίωμα στη διατήρηση της υγείας του, κάποιος που δεν γεννήθηκε υγιής ή την απώλεσε κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει μεγαλύτερο και ισχυρότερο δικαίωμα να την αποζητά.
Η υγεία εξαρτάται από το γενετικό υπόστρωμα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και δημιουργούμε. Το γενετικό υπόστρωμα είναι διαφορετικό για κάθε άτομο και εξαρτάται από τα χιλιάδες γονίδια που βρίσκονται στα χρωμοσώματα του πυρήνα κάθε κυττάρου. Κάθε γονίδιο είναι υπεύθυνο για μια ορισμένη λειτουργία του οργανισμού. Υπολογίζεται ότι κάθε άτομο έχει περισσότερα από δέκα παθολογικά γονίδια και έτσι κάποιος είναι τέλειος, μόνο φαινομενικά.
Κάθε παρέκκλιση από την υγεία αποτελεί τη μειονεξία. Μειονεκτικό είναι το άτομο που δυσκολεύεται να προσαρμοσθεί και να ζήσει ομαλά στην κοινωνία λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του και των συνθηκών που το περιβάλλουν. Είναι συνήθως ανεύθυνο για την κατάστασή του, ενώ συνυπεύθυνοι για τη δυσκολία προσαρμογής του στο σύνολο, μπορούν να θεωρηθούν όλοι οι υγιείς, αν δεν το βοηθήσουν να καταστεί ικανό να ζήσει με ίσους όρους ανάμεσά τους.
Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, λειτουργούς υγείας, καθηγητές φυσικής αγωγής και σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει τη φύση της κάθε ιδιαιτερότητας.

25χ17 εκ., 409 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
ISBN: 978-960-8396-06-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8396-06-9
Βάρος: 0.882 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.