Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η χώρα των Αιτωλών
(Συμβολή στη γεωπολιτική της οργάνωση: Διδακτορική διατριβή: Αρχαιολογική και ιστορικογεωγραφική έρευνα)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Γ. Νεραντζής


Η χώρα των Αιτωλών
Κεντρικός στόχος της μελέτης μου αυτής είναι η οικιστική, γεωπολιτική και ιστορική ανασύνθεση ενός εκάστου από τα τρία βασικά φύλα του "έθνους των Αιτωλών", το οποίο αρχικώς συναπάρτιζαν, σύμφωνα με το Θουκυδίδη (Γ΄ 94) οι Ευρυτάνες, οι Οφιονείς και οι Αποδωτοί, της πρωταρχικής με άλλα λόγια επικράτειας του φυλετικού κράτους των Αιτωλών, μέχρι το 367 π.Χ., με χώρα αυτού τα υδρονομικά συστήματα της λ. Τριχωνίδος, της κοιλάδας του Εύηνου και της κοιλάδας του Δάφνου (Μόρνου)· προτού ενσωματωθούν, δηλαδή, στην επικράτεια αυτή, η Αγραία (Αγραΐδα), η Απεραντία, η νοτίως του Αρακύνθου παράλια ζώνη της Αιτωλίας, η αποκαλούμενη ακόμα και τον 5ο απ.Χ. αιώνα Αιολίδα καθώς και η Παραχελωίτις. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)

30χ22 εκ., 341 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αγρίνιο
Ταξινόμιση DDC: 938.1 (Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία), 938.917 (Αιτωλοακαρνανία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-87408-1-5
ISBN (10ψήφιο): 960-87408-1-9
Βάρος: 1.496 κιλά
Εκδότης: Ίφιτος
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νεραντζής, Ιωάννης Γ.
Ο Ιωάννης Γ. Νεραντζής γεννήθηκε στον τέως Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου Αιτωλοακαρνανίας το 1953. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1972-1976), Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης (M.Phil.) στην κλασσική αρχαιολογία και ιστορική τοπογραφία στο Παν/μιο Αθηνών. Έχει συγγράψει και εκδώσει άλλα δύο βιβλία σχετικά με τη μνημειακή τοπογραφία Αιτωλίας και Ακαρνανίας: 1. Επιγραφές και αρχαιολογικά ευρήματα Αρχαίας Ακαρνανίας στο Μουσείο Θυρρείου Ακαρνανίας, Αγρίνιο 1994. 2. Η αρχαία Στρατική Ακαρνανίας: Μνημειακή τοπογραφία, επιγραφές, αρχαιολογικά ευρήματα, Αγρίνιο 1997. - Η αρχαία Ναύπακτος: Μνημειακή τοπογραφία και αρχαιολογικά ευρήματα. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, στη Λάρισα, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Σπάρτη, στη Βόνιτσα, στη Θήβα και στη Ναύπακτο. Έχει δημοσιεύσει αρχαιολογικές μελέτες σχετικές με την Αιτωλία και Ακαρνανία στο περιοδικό "Αρχαιολογία". Έχει ιδρύσει και διευθύνει στο Αγρίνιο το "Αρχαιολογικό και Ιστορικό Αρχείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας" με την επωνυμία "Αγριώνιον Αρχείον", με έδρα το Αγρίνιον. Είναι σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ευρυτανίας και Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.