Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μακροοικονομική θεωρία
(Θεωρία και πολιτική εισοδήματος, απασχολήσεως και τιμών)

Μακροοικονομική θεωρία

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στο σπουδαστή των Οικονομικών Επιστημών και καλύπτει τη διδακτέα ύλη του μαθήματος της Μακροοικονομικής Αναλύσεως. Απευθύνεται επίσης στους υπεύθυνους φορείς ασκήσεως οικονομικής πολιτικής, καθώς και στους ενδιαφερόμενους για τα οικονομικά προβλήματα των σύγχρονων οικονομιών.
Στόχος του βιβλίου είναι να εισάγει τον αναγνώστη στη μελέτη του τρόπου λειτουργίας του Μακροοικονομικού συστήματος της οικονομίας και ταυτόχρονα να τον βοηθήσει να αντιληφθεί τους μηχανισμούς της οικονομικής σκέψεως όσον αφορά την επιλογή μεταξύ εναλλακτικών λύσεων του οικονομικού προβλήματος και τη μετέπειτα διαμόρφωση αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής από τους υπεύθυνους φορείς. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


24χ17 εκ., 457 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 339.07 (Μακροοικονομική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-90311-0-3
ISBN (10ψήφιο): 960-90311-0-2
Βάρος: 0.794 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
27.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γ. Δ. Δημόπουλος είναι Μακεδόνας. Γεννήθηκε στη Γοργόπη Παιονίας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο State University of New York at Buffalo, όπου το 1969 αναγορεύτηκε διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών. Από το Σεπτέμβριο του 1969 μέχρι τον Ιούλιο του 1977 ήταν Assistant, Associate και Full Professor of Economics στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Rochester (HΠΑ). Τον Ιούλιο του 1977 ανέλαβε καθήκοντα τακτικού καθηγητού στην Α΄ Έδρα Πολιτικής Οικονομίας στην ΑΣΟΕΕ. Από το 1988 είναι τακτικός επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Giessen Γερμανίας. Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος της Οικονομικής Επιστήμης τα μαθήματα της Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής και Νομισματικής Θεωρίας της Πολιτικής. Είναι από τους θεμελιωτές του Μεταπτυχιακού Τμήματος Οικονομικών Σπουδών και διετέλεσε Διευθυντής του. Ειδικευμένος στη μακροοικονομική και νομισματική θεωρία και πολιτική, έχει δημοσιεύσει άρθρα, μελέτες και βιβλιοκρισίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Πανεπιστημιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ευρωπαϊκής Κίνησης. Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις Βρυξέλλες, από το Δεκέμβριο του 1981 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1984.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.