Η κατασκευή της πραγματικότητας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κατασκευή της πραγματικότητας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Διεθνές Συνέδριο Αθήνα, Απρίλιος 1996

37.10€ -28% 26.71€

Το διεθνές συνέδριο Η `κατασκευή` της πραγματικότητας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργάνωσε το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτέλεσε μια παρέμβαση στη διεθνή συζήτηση αναφορικά με τον κοινωνικό και πολιτικό ρόλο των ΜΜΕ στις σύγχρονες κοινωνίες. Στο βιβλίο περιέχεται επίσης μια πρώτη αποτίμηση της λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα μετά την αποδέσμευσή τους από το κρατικό μονοπώλιο, και μάλιστα κατά την πρώτη φάση συγκρότησης του νέου πεδίου πληροφόρησης και επικοινωνίας. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πέπη Ρηγοπούλου

Πέπη Ρηγοπούλου (Επιμέλεια)

Η Πέπη (Καλλιόπη) Ρηγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Xημεία. Στην συνέχεια πήγε στο Παρίσι, για να σπουδάσει Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης. Το 1984 έγινε δρ. της Ιστορίας Τέχνης στη Σορβόννη, με θέμα της διατριβής της "Η σκηνή στον Paul Klee". Δίδαξε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Φιλοσοφική Αθηνών και στο Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, του οποίου σήμερα είναι ομότιμος καθηγήτρια. Ανάμεσα στα αντικείμενα που δίδαξε είναι Ιστορία και Θεωρία του Πολιτισμού, Εικαστικές και Παραστατικές Τέχνες, Αισθητική και Επικοινωνία με επίκεντρο την πόλη, Ανάλυση Λόγου και Εικόνας, Μύθος και Ψυχανάλυση κ.ά., ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης, συνέδρια, έρευνες και ημερίδες για την τέχνη, τους διωκόμενους πολιτισμούς, τους εξόριστους από τόπους αλλά και μέσα στο ίδιο τους το δέρμα ανθρώπους. Είναι συγγραφέας βιβλίων όπως "Σταθμοί στην ιστορία της ελληνικής τέχνης" (με τον Λευτέρη Οικονόμου, 1986), "Αυτοματοποιητική , ένας λόγος για την Τέχνη και την Τεχνολογία" (1988), "Ο Νάρκισσος, στα ίχνη του Μύθου και της Εικόνας" (1994), "Το σώμα: Ικεσία και Απειλή" (2003), "Ο τρελός Πρόεδρος και η γυναικεία ηδονή" (2008), "Ζητήματα Ιστορίας του Πολιτισμού" -σε συνεργασία με τον Γιάγκο Ανδρεάδη- (2010), "Θάλαμος Ανανήψεως" (2014), "Το σώμα: Τέχνη και ισταρική" (2016), δοκιμίων, ανακοινώσεων, άρθρων κ.λ.π. Ασχολείται με την ζωγραφική, το βίντεο και το θέατρο και αρθρογραφεί στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Μυρτώ Ρήγου

Μυρτώ Ρήγου (Επιμέλεια)

Η Μυρτώ Ρήγου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα βιβλία της περιλαμβάνονται τα εξής: "Ο θάνατος στη νεωτερικότητα - Μια επικοινωνιακή και ηθική προβληματική", 1993, και "Η ετερότητα του Άλλου- Δοκίμιο για μια τρέχουσα μεταηθική", 1995.

Ρόη Παναγιωτοπούλου

Ρόη Παναγιωτοπούλου (Επιμέλεια)

Η Ρόη Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες και Αγροτική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, από το οποίο έλαβε το δίπλωμά της. Συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει επίσης στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στο Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας ως υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικών Επιστημών και στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ως ερευνήτρια.

Σ. Νόταρης (Επιμέλεια)


Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Φορέας)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
634
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.314 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση