Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ιατρική στην αρχαιότητα
(Ελλάδα, Ρώμη, Βυζάντιο: Η ιατρική στη Βίβλο και το Ταλμούδ)
Συγγραφέας:   Kurt Pollak


Η ιατρική στην αρχαιότητα
Αυτή η παραστατική και διδακτική αναδρομή στην ιατρική του παρελθόντος μας οδηγεί στην Αρχαιότητα (στην Ελλάδα, τη Ρώμη, το Βυζάντιο και στη Βιβλική ιατρική), τότε που η επιστήμη της ιάσεως γνώρισε μια μακρά περίοδο ακμής και προόδου. Η εξιστόρηση αρχίζει με την πρώιμη φάση της ελληνικής ιατρικής, απαριθμούνται οι αρχαιότερες σχετικές μαρτυρίες από την Κρητομυκηναϊκή εποχή και γίνεται λόγος για τους ομηρικούς γιατρούς που ήταν ταυτόχρονα θεραπευτές τραυμάτων, στρατιωτικοί γιατροί και πολεμιστές. Έτσι γνωρίζουμε ότι ο Ασκληπιός, αρχηγέτης των Ελλήνων γιατρών, ίσως ήταν ιστορικό πρόσωπο, πάντως η ράβδος του με το φίδι αποτελεί ακόμη και σήμερα το σύμβολο των γιατρών. Ο μέγας Ιπποκράτης απέκτησε τη διαρκέστερη φήμη από οποιονδήποτε άλλον γιατρό στον κόσμο. Αργότερα οι Αλεξανδρινοί έδωσαν νέα ώθηση στις ιατρικές μελέτες. Στη Ρώμη η ιατρική διείσδυσε για πρώτη φορά με τους Έλληνες σκλάβους-γιατρούς, και μετά τη διαίρεση του ρωμαϊκού κράτους βρήκε νέα πατρίδα στο Βυζάντιο. Το βιβλίο κλείνει με την παρουσίαση της ιατρικής στη Βίβλο και το Ταλμούδ, με τέτοια πληρότητα χρονολογιών και γεγονότων, ώστε η ανάγνωσή του προσφέρει πραγματικό θησαυρό γνώσεων στον κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

25χ17 εκ., 600 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.09 (Ιατρική - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Αγγελική Δεληκάρη (Επιμελητής) , Αιμίλιος Δ. Μαυρουδής (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-206-473-3
ISBN (10ψήφιο): 960-206-473-0
Βάρος: 1.079 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
48.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Kurt Pollak, συγγραφέας του ανά χείρας βιβλίου, γεννήθηκε στη Βιέννη, και σπούδασε ιατρική στο Βερολίνο, τη Βιέννη και το Ντάντσιχ. Υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός στην Υγειονομική Υπηρεσία του Στρατού στη Βόννη και επί σειρά ετών δίδαξε στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία του Μονάχου. Από το 1922, έτος αφυπηρετήσεώς του, διαμένει στο Μόναχο ασχολούμενος με τη συγγραφή. Κύριο σημείο των ενδιαφερόντων του αποτέλεσε πάντοτε η μελέτη της ιατρικής των αρχαίων προηγμένων λαών (Ελλήνων, Ρωμαίων, Αιγυπτίων, Ινδών, Κινέζων, καθώς και των λαών που έζησαν στη Μεσοποταμία και στην προκολομβιανή Αμερική).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.