Οι νησίδες του καινούριου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι νησίδες του καινούριου

Μανώλης Κοττάκης

18.10€ -27% 13.21€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600803457

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2004

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Οι "Νησίδες του καινούριου" είναι ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό στον 21ο αιώνα. Ο συγγραφέας του, δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, κάνει μια αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε, αλλά καταθέτει και τις σκέψεις του για το μέλλον που έρχεται. Γράφει για το πολύτιμο αποθεματικό που σωρεύτηκε για τη χώρα, για τα συναισθήματα που μας κληροδότησε το 2004, διερευνά την μετέλιξη της εθνικής μας ταυτότητας μέσα από τα γεγονότα (Ολυμπιάδα, EURO) και θέτει ερωτήματα: Ποιοι είμαστε; Πως αυτό-τοποθετούμαστε στο νέο κόσμο; Ποια είναι η καλύτερη εθνική στρατηγική; Ο βίαιος εκσυγχρονισμός και η δημιουργική σύνθεση της παράδοσης με τα σύγχρονα ρεύματα ιδεών; Ποιο είναι το στοίχημα για τον Ελληνισμό τον 21o αιώνα; O συγγραφέας, όπως υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης που προλογίζει το βιβλίο, δίνει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα. Θεωρεί το 2004 ως αρχή ενός νέου ξεκινήματος για τον Ελληνισμό, ο οποίος έχει μπροστά του προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Η ενσωμάτωση των μεταναστών, η αξιοποίηση του όπλου της Ορθοδοξίας, η προώθηση των ελληνικών γραμμάτων (ιδίως στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης) και η αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς είναι μερικά από τα στοιχήματα που θα κερδίσουμε ως έθνος αν επιδείξουμε την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα. Ο συγγραφέας είναι αισιόδοξος γιατί, όπως πιστεύει στις "Νησίδες του καινούριου", γεννάται ένα νέο ρεύμα σκέψης που προωθεί την συλλογικότητα αντί του ατομισμού, τη λογική αντί του θυμού, τη συνεργασία αντί του αυτοσχεδιασμού. Στην εμπροσθοφυλακή αυτού του ρεύματος έχει μπει η νέα γενιά, η οποία έχει προσπεράσει τις κυρίαρχες ελίτ και τροφοδοτεί το έθνος με τον δυναμισμό της.

Μιχάλης Κουντούρης

Μιχάλης Κουντούρης (Εικονογράφος)

Σκιτσογράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Από το 1985 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και συνεργάζεται με αθηναϊκά περιοδικά. Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Από το 1997 ασχολείται συστηματικά με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει βιβλία των πιο γνωστών σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και βιβλία που γράφει ο ίδιος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το 2001 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2002 τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη "Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια" από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μανώλης Κοττάκης

Μανώλης Κοττάκης (Συγγραφέας)

Ο Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968. Το 1990 αποφοίτησε από τη νομική σχολή Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδρυτικός μέλος της Ένωσης Νομικών "για τη Δημοκρατία και τη Νομοθέτηση". Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κομοτηνή συνεργάστηκε με την τοπική εφημερίδα "Χρόνος" και με τον τοπικό σταθμό της "ΕΡΑ". Την περίοδο 1986-90 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής "Κώστας Βάρναλης". Το 1991 ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου του Γραφείου Τύπου Θράκης στη Νομαρχία Ροδόπης. Ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στην περιοχή την περίοδο 1992-93. Tο 1993 άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης στην εφημερίδα "Απογευματινή", στην οποία διετέλεσε αρχισυντάκτης πολιτικού μεταξύ 2002-2006. Αρθρογράφος και υπεύθυνος πολιτικού της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" από τον Οκτώβριο του 2006. Την περίοδο 1993-1997 εργάστηκε ως συντάκτης στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και την περίοδο 1997-99 είχε την ευθύνη του πολιτικού μέρους των ειδήσεών του. Στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΤ), όπου παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή. Στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού "City 99.5". Το 1996 βραβεύτηκε από το "Ίδρυμα Προαγωγής - Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση" ως καλύτερος νέος δημοσιογράφος. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Διδάσκει πολιτικό ρεπορτάζ στη δημοσιογραφική σχολή του ΙΕΚ "Ακμή". Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
119
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.198 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση