Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβάλλον και επικοινωνία
(Δικαίωμα στην επιλογή)

Περιβάλλον και επικοινωνία
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προκαλεί προβλήματα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά, τα οποία οφείλονται στις αυξημένες καταναλωτικές απαιτήσεις του ανθρώπου. Σήμερα, η ανάγκη για επιλυτές των παγκόσμιων προβλημάτων είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι περιβαλλοντικοί εκπαιδευτικοί έχουν αποδεχθεί το ρόλο της προετοιμασίας των μαθητευομένων, τους οποίους θέλουν να καταστήσουν κριτικά σκεπτόμενα όντα, ενημερωμένους λήπτες αποφάσεων και ικανούς επικοινωνιακά ανθρώπους. Στόχος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι να ενσταλάξει σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού γνώση για το περιβάλλον, θετικές στάσεις προς αυτό, ικανότητα ανάληψης πολιτικής δράσης, καθώς μια αίσθηση ενδυνάμωσης, λόγω της παρεχόμενης δυνατότητας ενεργού συμμετοχής στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων. Κάθε πολίτης πρέπει να αποκτήσει την ικανότητα να κατανοεί τα περιβαλλοντικά θέματα, να αντιλαμβάνεται τις αιτίες των προβλημάτων και να αξιολογεί τις πιθανές λύσεις, καθώς και να έχει συμμετοχικές δεξιότητες. Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη μιας επικοινωνιακής διαδικασίας μεταξύ των πολιτών, της διοίκησης και των ειδικών.

26χ21 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.357 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-7846-44-0
ISBN (10ψήφιο): 960-7846-44-3
Βάρος: 0.746 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
20.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσαμπούκου - Σκαναβή, Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Τσαμπούκου - Σκαναβή είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, διδακτική και επικοινωνία, στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι αρχικές σπουδές της επικεντρώθηκαν στη Μικροβιολογία (B.S. και M.S. στη Μικροβιολογία) και το διδακτορικό της στην Περιβαλλοντική Υγιεινή από το UCLA. Από την αποφοίτησή της ως την επιστροφή της στην Ελλάδα και την ένταξή της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δίδασκε στο California State University του Λος Αντζελες (1988-2000). Εκτός από τον βιβλίο "Περιβάλλον και επικοινωνία: Δικαίωμα στην επιλογή" έχει γράψει άλλο ένα βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο "Περιβάλλον και Κοινωνία: Μια σχέση σε αδιάκοπη εξέλιξη". Έχοντας εκπαιδευτεί στο αυστηρά επιστημονικό πεδίο της περιβαλλοντικής μικροβιολογίας και εμπλακεί σε προγράμματα περιβαλλοντικής υγιεινής, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δυσκολία προώθησης της επιστημονικής πληροφορίας στον πολίτη. Έτσι, άρχισε να επενδύει στις δυνατότητες που προσέφερε η περιβαλλοντική επικοινωνία και διερμηνεία, επιμέρους τομείς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην επιστημονικά δομημένη εκπαίδευση και κατάρτιση των "περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών", τόσο στην τυπική και μη τυπική (μουσεία, πάρκα κτλ.) εκπαίδευση, όσο και στην άτυπη (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας). Άμεση προτεραιότητά της θεωρεί τα παιδιά, που είναι οι αυριανοί λήπτες αποφάσεων, καθώς και τις γυναίκες, οι οποίες, λόγω των πολλαπλών ρόλων τους, χρήζουν ιδιαίτερης υποστήριξης. Απώτερος σκοπός: να αποκτήσουμε όλοι τις αναγκαίες ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να ασκούμε με επάρκεια το δικαίωμα επιλογής στα περιβαλλοντικά θέματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.