Η ξύλινη κούκλα
zoom in

Η Ζωή και η Χαρά είναι δίδυμες αδερφές. Όπως ακριβώς και οι συνονόματες γιαγιάδες τους που χωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια. Μια ξεχασμένη ξύλινη κούκλα της γιαγιάς Ζωής και η επίσκεψη των δύο μικρών κοριτσιών σε ένα μουσείο με παιχνίδια θα ενώσουν ξανά όλους αυτούς που κάποτε τους χώρισε ο πόλεμος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Νίκα

Βασιλική Νίκα (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Βασιλική Νίκα γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1963. Σπούδασε παιδαγωγικά και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη μεταφρασεολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 μεταφράζει βιβλία κυρίως από τα ιταλικά. Το 2007 τιμήθηκε από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας με το Βραβείο Μετάφρασης ξένου λογοτεχνικού έργου για παιδιά ενώ το 2006 αναγράφηκε στον Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν 2006. Παράλληλα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, ενώ διευθύνει και τις λογοτεχνικές σειρές "Χωρίς Σωσίβιο" και "Στα Βαθιά" που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις "Πατάκη".


Ευγενία Λογκβινόβσκα

Ευγενία Λογκβινόβσκα (Εικονογράφος)

Η Ευγενία Λογκβινόβσκα γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Παράλληλα με το γυμνάσιο σπούδασε στην Παιδική Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Στο λύκειο αγάπησε τη φυσική και τα μαθηματικά. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Κιέβου κι ύστερα ήρθε στους γονείς της στην Ελλάδα. Στο Ναύπλιο το ζεστό κοινό των μικρών θεατών του Δημοτικού Θεάτρου την ενέπνευσε -συμμετέχοντας στη μικρή ομάδα καλλιτεχνών- για τη δημιουργία των σκηνικών σε πολλές παιδικές παραστάσεις. Ασχολείται επαγγελματικά με αγιογραφία, διακόσμηση, σκηνογραφία και με εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Βιβλία με την εικονογράφησή της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκης, Φυτράκη, Άγκυρα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ.

Μαρία Λυρατζή

Μαρία Λυρατζή (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χημεία. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα "Συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων", όπου και είναι τελειόφοιτη. Τον Ιούνιο του 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, "Η Σμαραγδένια κι άλλα παραμύθια", από τις εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση Δημήτρη Σεβαστάκη. Τον Απρίλιο του 2000 το παραπάνω βιβλίο τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
39
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.104 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση