Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η συμβολή του ανθρώπου στην οδική ασφάλεια
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Π. Παυλίδης


Η συμβολή του ανθρώπου στην οδική ασφάλεια
Η ποινική καταστολή για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στους δρόμους είναι από μόνη της ένα ασθενές μέτρο. Χρειάζονται και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και τα άλλα μέτρα είναι η ενημέρωση και ιδιαίτερα η παιδεία. Το πρόβλημα της συμπεριφοράς των χρηστών των οδών είναι θέμα που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνική συνείδηση του ανθρώπου. Είναι θέμα κατανόησης και ερμηνείας της ελευθερίας του. Είναι θέμα πολιτισμού. Είναι ο ιδιαίτερος χαρακτηριστικός τρόπος κίνησης και ζωής.
Έτσι λοιπόν στο βιβλίο αυτό, μετά από μια ιστορική αναδρομή στο σύστημα μεταφοράς και μετακίνησης, προσώπων και πραγμάτων, αναλύεται το πρόβλημα όπως εμφανίζεται σήμερα και στη συνέχεια η συμπεριφορά του ανθρώπου που όταν εκδηλώνεται στην κυκλοφορία προκαλεί γενικό κίνδυνο ή τουλάχιστον ενόχληση στους άλλους χρήστες των οδών. Αναλύονται οι αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με κατηγοριοποίηση και ιεραρχική κατάταξη του συγγραφέα και προτείνονται μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

24χ17 εκ., 215 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 363.125 (Οδική ασφάλεια)
ISBN: 978-960-431-939-8
ISBN (10ψήφιο): 960-431-939-6
Βάρος: 0.42 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παυλίδης, Θεόδωρος Π.
Ο Θεόδωρος Παυλίδης του Παύλου είναι Ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης - Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπηρέτησε μάχιμα το αντικείμενο της τροχαίας επί δέκα εννέα χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα ως Διοικητής Τροχαίας Πολυγύρου, επιτελικά δε -με μορφή δικαστικής διερεύνησης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και των τροχονομικών πταισμάτων- επί εννέα χρόνια, ως Δημόσιος Κατήγορος κοινών πταισμάτων, εκ των οποίων ένα έτος ως Δημόσιος Κατήγορος Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και έχει ενδιατρίψει σ΄ αυτό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.