Ζωντανοί ξανά
zoom in
11.72€ -25% 8.79€

Η Πατ Μπάρκερ, βραβευμένη με το BOOKER PRIZE 1995, καταφέρνει το ακατόρθωτο: με βάση κάποια πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα πλάθει μια ολοζώντανη ιστορία ενός- λόγω της χρονικής απόστασης- «παρωχημένου» πολέμου. Μέσα στην αγριότητα του πολέμου και σε αντίθεση με τις βάρβαρες ψυχιατρικές μεθόδους της εποχής, ένας προοδευτικός γιατρός αναλαμβάνει την επανένταξη των στρατιωτών που επιστρέφουνε με σοβαρές διαταραχές από το μέτωπο της Γαλλίας. Με γνήσια αντιπολεμικό πνεύμα, χωρίς να γίνεται ανακριβής όσον αφορά την ατμόσφαιρα αλλά και τις ιστορικές ή κοινωνικές συνθήκες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου η Μπάρκερ πραγματοποιεί μια παιδική της επιθυμία: να γράψει για τις ουλές από τις ξιφολόγχες που είδε στο σώμα του παππού της.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ηλίας Μαγκλίνης

Ηλίας Μαγκλίνης (Μεταφραστής)

Ο Ηλίας Μαγκλίνης γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα του Κονγκό. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες στην Αγγλία και τη Σκοτία. Από το 1994 έως το 2003 εργάστηκε ως συντάκτης στο περιοδικό "Διαβάζω". Σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα "Καθημερινή". Έχει επίσης ασχοληθεί με τη μετάφραση. Το πρώτο του βιβλίο, "Σώμα με σώμα" (2005), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πόλις". Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε περιοδικά και ανθολογίες.

Pat Barker

Pat Barker (Συγγραφέας)

Η Πατ Μπάρκερ γεννήθηκε το 1943 στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας και σπούδασε στη London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο Ντάραμ. Δίδαξε Ιστορία και Πολιτική μέχρι το 1982, οπότε και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη συγγραφή. Στα πρώτα μυθιστορήματά της ασχολήθηκε με τη δύσκολη ζωή -μέσα στη φτώχεια και τη βία- των γυναικών της εργατικής τάξης στη βόρεια Αγγλία. Η ιστορία του παππού της ως στρατιώτη στα χαρακώματα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν η έμπνευσή της για την τριλογία με τίτλο "Regeneration" ("Ζωντανοί ξανά", εκδ. Οδυσσέας, 1995). Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Booker. Ζει στο Ντάραμ της Αγγλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
312
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.473 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση