Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιοαρχαιολογία
(Ερμηνεύοντας την συμπεριφορά από τον ανθρώπινο σκελετό)
Συγγραφέας:   Clark Spencer Larsen


Βιοαρχαιολογία
Τα ανθρώπινα υπολείμματα που λαμβάνονται από αρχαιολογικούς χώρους μπορούν να μας βοηθήσουν στην ερμηνεία γεγονότων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής όπως η ασθένεια, το φυσιολογικό στρες, οι τραυματισμοί και ο βίαιος θάνατος, η φυσική δραστηριότητα, η χρήση των οδόντων, οι διαιτητικές συνήθειες και το δημογραφικό ιστορικό πάλαι ποτέ ζώντων οργανισμών. Το παρόν βιβλίο αποτελεί την πρώτη περιεκτική σύνθεση του αναδυόμενου επιστημονικού πεδίου της βιοαρχαιολογίας. Κεντρικό θέμα συνιστά η αλληλεπίδραση μεταξύ βιολογίας και συμπεριφοράς, υπογραμμίζοντας τη δυναμική φύση των σκελετικών και οδοντικών ιστών, και οι περιβαλλοντικές και πολιτισμικές επιδράσεις στη βιολογική διαφοροποίηση του ανθρώπου. Δίδεται έμφαση σε αποτελέσματα ερευνών και στην ερμηνεία τους, καλύπτοντας την παλαιοπαθολογία, το φυσιολογικό στρες, τη σκελετική και οδοντική αύξηση και δομή, καθώς και τις διαδικασίες της γήρανσης και της βιοαπόστασης. Αποτελεί μια μοναδική πηγή για σπουδαστές και ερευνητές που ασχολούνται με τη βιολογική και φυσική ανθρωπολογία ή αρχαιολογία.

24χ17 εκ., 471 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 575.1 (Γενετική), 574 (Βιολογία ), 575.016 2 (Ανθρώπινη εξέλιξη)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Μανώλης (Μεταφραστής) , Σωτήρης Μανώλης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-394-456-0
ISBN (10ψήφιο): 960-394-456-4
Βάρος: 0.868 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
45.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Clark Larsen είναι καθηγητής της ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της North Carolina, Chapel Hill. Είναι επίσης συνεργάτης ερευνών στο τμήμα της ανθρωπολογίας του αμερικανικού μουσείου φυσικής ιστορίας (Νέα Υόρκη) και επίκουρος καθηγητής της βιολογικής ανθρωπολογίας και ανατομίας στο Πανεπιστήμιο Duke. Είναι συγγραφέας ή επιμελητής πολυάριθμων άρθρων, κεφαλαίων και βιβλίων και μέλος στο εκδοτικό συμβούλιο της επετηρίδας της φυσικής ανθρωπολογίας. Η κυρίως έρευνά του επικεντρώνεται στη βιοαρχαιολογία και στην παλαιοπαθολογία των προ της επαφής και των κατά τη διάρκεια της επαφής πληθυσμών στην ισπανική Florida. Είναι ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Φυσικών Ανθρωπολόγων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.