Η Παναγία των νερών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Παναγία των νερών

Μυθιστόρημα

Λευτέρης Πανούσης

Είναι η εποχή των ακραίων συγκρούσεων, που θα γίνει αργότερα γνωστή με το παράδοξο όνομα `εικονομαχία`, μια εποχή της οποίας οι ακρότητες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ερεθίζουν τη φαντασία. Ο Ρωμανός διατάσσεται να βρει και να καταστρέψει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Κυνηγήτρας. Ανάμεσα στον εικονομάχο στρατιώτη και στην εικόνα, θα σταθεί η δόκιμη μοναχή Θεοφανώ, με τον μόνο τρόπο που κατανοεί - τον τρόπο του απολύτου. Ενώ γύρω τους ο παλαιός κόσμος καταρρέει και ένας καινούργιος κόσμος αναδύεται, τα διλήμματα του έρωτα, της πίστης και της γνώσης μοιάζουν με μαθητεία ζωής. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Τάκης Θεοδωρόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.


Λευτέρης Πανούσης

Λευτέρης Πανούσης (Συγγραφέας)

O Λευτέρης Πανούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων σε εκδοτικούς οίκους και ασχολήθηκε παράλληλα με την προώθηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών συγγραμμάτων. Σήμερα κερδίζει τα προς το ζην ως βιβλιοπώλης στην Αθήνα. Επί διετία συμμετείχε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κοκκινοσκουφίτσα", με εκπομπές λογοτεχνικού περιεχομένου. "Η Παναγία των νερών" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
559
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.83 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση